Quantcast

BBC PRIME od konce září s českými titulky

| Tisk

Pořad Top of the Pops zároveň oslaví své 2000. vysílání

BBCL o n d ý n, P r a h a,   13. září 2002 - Českými titulky bude od konce září 2002 opatřeno vysílání britského televizního kanálu BBC PRIME v České republice. Titulkované vysílání bude dostupné v kabelových sítích společností TES Media a Intercable CZ, a to zhruba 300.000 domácnostem. Titulkované vysílání začne v síti TES Media 21. září 2002 a síti Intercable CZ 1. října 2002.

BBC PRIME zároveň v sobotu odvysílá v sobotu 14. září v 17:00/22:30 SEČ dvoutisící díl hitparády Top of the Pops. Ani po třiceti osmi letech od chvíle, kdy se pořad věnovaný populární hudbě poprvé objevil ve vysílání BBC ONE, neztrácí pranic ze své síly.

V posledních letech se stal z úspěchu Top of the Pops doslova mezinárodní fenomén. Díky celosvětovému vysílání si našel své příznivce nejen v Evropě, ale i v Asii, Africe nebo Americe.

Německo, Nizozemí, Itálie a Belgie vytvořily vlastní verze pořadu založené na lokálních hitparádách. Tamější skupiny vystupují ve studiu, které je přesnou replikou studia BBC. Do každé lokální verze jsou poté doplňena vystoupení zahraničních účinkujících z londýnského studia. Německá verze se vysílá už čtyři roky, nizozemská se dočká stého pokračování 22. září.

Příběh Top of the Pops ovšem s týdenní hitparádou nekončí. Archivní materiál, který se za léta vysílání nashromáždil, nemá obdoby a působí jako "Kdo byl kdo v populární hudbě posledních čtyř desetiletí". Rok 1994 přinesl start pořadu Top of the Pops 2 - pravidelného týdenního výběru klenotů z bezkonkurenčního zdroje. Top of the Pops 2 je v současnosti druhým nejpopulárnějším hudebním pořadem ve Velké Británii - hned po "mateřské" hitparádě Top of the Pops.

V roce 1995 se Top of the Pops a Top of the Pops 2 poprvé objevily ve vysílání BBC PRIME.



Ceny Top of the Pops si odbyly svou premiéru v roce 2001. Přímý přenos z MEN Arény v Manchesteru byl vysílán do více jak stovky zemí a obrovskému globálnímu obecenstvu nabídl jména jako Kylie Minogue, Tom Jones, Travis nebo Jennifer Lopez. Na základě tohoto úspěchu se letos v listopadu na stejném místě a s podobně hvězdným obsazením uskuteční druhý ročník Cen Top of the Pops, které bude opět přenášet BBC PRIME.

BBC Prime a BBC World jsou dva hlavní globální kanály BBC vysílané mimo území Velké Británie. BBC Prime, který vznikl v roce 1995, je zaměřený na zábavné a vzdělávací pořady, BBC World je zpravodajským kanálem. V České republice je BBC Prime zatím dostupná asi 120.000 domácnostem v anglické verzi. TES Media a Intercable CZ patří mezi největší kabelové operátory na českém trhu.

BBC Prime patří mezi nejoblíbenější kanály a je na na čtvrté příčce sledovanosti celoevropských kanálů. Své vysílání šíří ve 100 zemích a teritoriích Evropy, Afriky a na Blízkého východu prostřednictvím kabelu nebo satelitu celkem 10,8 milionu předplatitelům. Každý rok přináší 2200 hodin nových pořadů, včetně oblíbených Parkinson, TOTP, EastEnders, The Weakest Link (Nejslabší! Máte padáka!), Liquid News a BBC Learning.

It's still Number One!
It's Top of The Pops.


Tisková zpráva





Reklama




Vybrané články