Quantcast

RT Doc - nový dokumentární kanál o Rusku

| Tisk

Ruská agentura RIA Novosti, vlastník zpravodajsko-informačního kanálu Russia Today, zahájila oficiální provoz nového projektu - dokumentární stanice pod názvem RT Doc (RTД). Kanál byl oficiálně spuštěn 23. června 2011.

Inaugurace se zúčastnil ruský prezident Dmitrij Medveděv, který navštívil studio RT v Moskvě. Provozovatel očekává velký úspěch RT Doc.

RT Doc přináší unikátní dokumentární filmy o celém Rusku. Nabídka se bude skládat z široké škály témat a nebudou chybět ani pořady o divoké zvěři v Rusku, nejnovějších technologických vymoženostech, starověké historii, včetně sovětské minulosti. Televize také přinese filmy o ruské kultuře, tradicích, životě Rusů a jejich problémech. Produkce bude vysílána v anglickém jazyce.

RT již více než pět let vyrábí dokumentární filmy o největší zemi světa - Ruské federaci.


obrázek

RTД není jen anglickým průvodcem po Rusku ale také anglicko-ruským slovníkem. Písmeno Д v názvu stanice není náhodné. Anglicky hovořící publikum dostane příležitost naučit se jeden z nejtěžších jazyků na světě- ruštinu.

Testovací vysílání RT Doc bylo na orbitální pozici 13°E zahájeno 1. února 2011. Během několika měsíců byly vysílané typy pořadů, které bude možné sledovat ve vysílání stanice od 23.6.2011 v rámci ostrého provozu.

technické parametry:

satelit: Hot Bird 8 (13°E)
kmitočet: 12,015 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: RT DOC
service ID: 487
video PID: 527
audio PID: 5664 (anglicky)
PCR PID: 143


PMT PID: 397
provider: JMC
kódování (CA systém): žádný
internetové stránky: rtd.rt.com

RT Doc je čtvrtý kanál v portfoliu RT. Všechny ostatní stanice jsou zpravodajské - anglickojazyčná Russia Today, arabskojazyčná Russia Al-Yaum a ve španělštině Russia Today Espaňol.

podle informací satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články