Quantcast

Metropol TV vstupuje do pražského paketu Czech Digital Group

| Tisk

DVB-T multiplex společnosti Czech Digital Group (CDG) se rozšiřuje o další program. Dnes 12.8.2011 z pražských vysílačů CDG spustila zkušební smyčku stanice Metropol TV. V pondělí 15.8.2011 zde spustí standardní vysílání.

Celoplošný Multiplex 3 tak poprvé bude mít jiný obsah pro diváky v Praze astředních Čechách a v ostatních regionech. Regionální vysílání v rámci digitální terestrické sítě 3 umožnila nová strategie CDG s cílem vyhovět i menším televizím, které mají zájem pokrýt svým signálem jen vybraný region. Pro Metropolol TV je to ideální řešení, neboť program má oslovit jen diváky v Praze a okolí.


obrázek

Televize Metropol byla doposud šířena prostřednictvím vysílače na Olšanech v rámci sítě 4 společnosti Telefónica Czech republic. Nyní provozovatel přechází na vysokovýkonné vysílače Cukrák a Žižkov, které pokrývají svým signálem Prahu a střední Čechy.

"Jsem velmi potěšen, že se problém distribuce signálu naší televize podařilo vyřešit nejlepším možným způsobem. Ocení to především naši diváci," říká ředitel pro vysílání Jiří Němeček. Pro sledování Metropol TV je zapotřebí provést nové ladění 59. kanálu. Podmínkou ale je, že divák přijímá signál z pražských vysílačů.


obrázek

technické parametry:

kanál: 59
kmitočet: 778 MHz
vysílače: Praha - Žižkov (vertikální polarizace), Praha - Cukrák (horizontální polarizace)
provoz: SFN

Metropol TV je první pražská televize určená všem obyvatelům a návštěvníkům Prahy. Jedná se tzv. o studiovou televizi doplněnou reportážními příspěvky a živými vstupy terénních reportérů. Stanice spustila své vysílání 1.5.2011.




Programové schéma Metropol TV - pondělí až pátek:

07:00 Ranní ladění
09:00 Supermáma


11:00 Na vrcholu
13:00 Metropolitní servis
14:00 Lady M
16:00 City koktejl
17:30 Zprávy z metropole
18:00 Metropolitní servis
19:00 Lady M
21:00 Pražení

redakce





Reklama




Vybrané články