Quantcast

Fashion TV Czech and Slovak skončil na satelitu Amos

| Tisk

logo Česko-slovenská verze módního a lifestylového kanálu Fashion TV opustila satelitní systém Amos. Zájemci o tento program musí přeladit své paraboly a set top boxy na satelit Astra 3B (23,5°E).

Kanál Fashion TV Czech&Slovak původně vysílal přes satelit Eutelsat W2 na pozici 16°E. Po havárii družice byla distribuční trasa přesunuta do jiného multiplexu RRsat na jiném satelitu - Amos, 4 st. západně. Dnes se na pozici s označením "FTV Czech" vysílá demo spot společnosti RRsat.

Francouzská Fashion TV v mutaci pro český a slovenský trh se od 15.3.2011 vysílá přes satelit Astra 3B. Kapacitu poskytuje společnost Towercom, dodavatel služeb pro satelitní platformu Skylink, která se stala distribuční trasou naší mutace. Signál lokální verze Fashion TV je šířen nadále FTA, takže stanici mohou přijímat nejenom diváci Skylink, CS Link ale všichni diváci v celé Evropě, kteří mohou přijímat Astru z pozice 23,5°E.


obrázek

technické parametry, kde Fashion TV vysílala:

satelit: Amos 2 (4°W)
kmitočet: 11,572 GHz
polarizace: horizontální
SR: 8888
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: žádný (FTA)

aktuální technické parametry Fashion TV:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK


service ID: 5039
video PID: 2729
audio PID: 2889
CA systém: žádný (FTA)

Fashion TV je mezinárodní televizní stanice věnovaná módě, modelingu a životnímu stylu. Stanice byla založena v roce 1997. Kanál vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu do celého světa přes 31 satelitů a více než 2 tisíce kabelových operátorů. Program může sledovat kolem 500 milionů domácností ve 193 zemích.

Kanál Fashion TV postupně odstartoval v řadě regionálních a lokálních verzích. Fashion TV Czech&Slovak je jednou z nich. Společnost také provozuje svůj kanál ve vysokém rozlišení - Fashion TV HD (FTV HD) zaměřený rovněž na módu a životní styl. Fashion TV v SD kvalitě bývá šířen jako FTA program, HD verze je poskytována jako placený program.

redakce





Reklama




Vybrané články