Quantcast

Astra 1F poskytne služby pro ruský trh z nové pozice 55E

| Tisk

logo Globální satelitní operátor SES SA a ruský poskytovatel satelitních služeb Gazprom Space System (GSS) dnes oznamují uzavření strategického partnerství na poskytování další satelitní kapacity pro potřeby ruského trhu.

Podle podmínek víceleté smlouvy SES bude satelit Astra 1F přesunut z pozice 51°E na orbitální pozici 55°E. Společnost GSS bude na této družici využívat 16 transpondérů v Ku pásmu (FSS pásmo) pro poskytování komunikačních služeb pro západní část Ruska do příchodu satelitu Yamal 402, který bude sloužit právě na pozici 55°E. Yamal 402 (Jamal 402) je v současné době ve výstavbě a je naplánován na listopad 2012.

Využití družice Astra 1F na 55°E je součástí strategického partnerství mezi SES a Gazprom, které umožní poskytovat satelitní kapacitu pro Ruskou federaci. GSS bude používat kapacitu na družici Astra 1F a později Yamal 402 spolu s ruskými poskytovateli satelitních služeb bude poskytovat široké spektrum služeb včetně přenosu TV programů, DTH služeb, distribuci TV signálu do kabelových a terestrických sítí a vysílání stani, šíření broadbandových služeb pro korporátní klientelu a spotřebitelský trh, SNG služby a mnoho dalších.

"Přesun satelitu Astra 1F je dobrou zprávou pro ruský trh," uvedl Dimitry Sevastiyanov, generální ředitel GSS a dodává: "Další družice přichází v době vysoké poptávky a omezené kapacitě a toto nám přináší splnit požadavky po rostoucí kapacitě od našich zákazníků. Spolupráce se SES je velmi produktivní a můžeme pracovat na dalších společných projektech v budoucnu."



"Dohoda o přesunu Astra 1F pro Rusko demonstruje schopnosti SES rychle reagovat na požadavky trhu a upozorňuje na výhodu globální a flexibilní flotily. Vynesení Astra 5B je naplánováno na rok 2013 a přinese další kapacitu pro Rusko. Ve společnosti Gazprom jsme našli vynikajícího partnera využívat tento velmi důležitý rostoucí trh," uvedl Romain Bausch, prezident a CEO společnosti SES.

Astra 1F byla vynesena v dubnu 1996 a očekávaná životnost satelitu je 15 let. Družice je podle technických předpokladů na konci své očekávané životnosti, nicméně může být ještě schopná dodávat služby na své předepsané pozici. Astra 1F je vybavena 20 transpondéry v Ku pásmu.

redakce





Reklama




Vybrané články