Quantcast

freeSAT by UPC Direct: Discovery HD Showcase s českou audio stopou

| Tisk

logo Dokumentární kanál ve vysokém rozlišení obrazu Discovery HD Showcase začal na satelitní platformě freeSAT vysílat i v češtině a slovenštině. Satelitní operátor Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) dnes rozšířil svůj signál Discovery HD Showcase, poskytovaný v rámci simulcryptu abonentům Canal Digital a freeSAT by UPC Direct, o další dva audio tracky - maďarský a český/slovenský.


obrázek

technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 12,015 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systémy: Conax (pro karty Canal Digitaal), Irdeto/CryptoWorks a Nagravision 3 (pro karty freeSAT by UPC Direct)

service ID: 4102


video PID: 513
audio PIDy: 6444 anglicky, 645 maďarsky, 646 česky/slovensky

Freesat by UPC Direct je nový název pro satelitní službu UPC Direct v Česku a na Slovensku. Tento název používá od začátku tohoto měsíce. Na maďarském trhu je služba nadále poskytována pod původním označením (UPC Direct), v Rumunsku pod jménem Focus Sat. Všechny tyto služby provozuje lucemburská mediální společnost UPC DTH ze satelitů Thor 5 a Thor 6 z pozice 0,8°W.

Stanice Discovery HD Showcase je součástí doplňkového programového balíčku "Direct HD", který si lze přiobjednat k základnímu souboru programů freeSAT medium. Připomeňme, že HD balíček obsahuje stanice ČT HD, Nova HD, Nova Sport HD, Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, ESPN America HD, Duna HD, History HD, Discovery HD a Sundance Channel HD.

Discovery HD Showcase přináší kombinaci seriálů a pořadů z portfolia společnosti Discovery Networks. Stanice vysílá ve formátu 1080i. Od května 2011 vysílá pro český a slovenský trh s lokalizací - pořady jsou s českým nebo slovenským dabingem.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články