Quantcast

Filmbox Hungary na kartách UPC Direct

| Tisk

logo Maďarská nabídka satelitní služby UPC Direct se rozšířila o další filmový kanál - Filmbox Hungary filmové a distribuční společnosti SPI International. Distribuční signál stanice na satelit Thor 6 (0,8°W) zajišťuje rumunská společnost Eastern Space Systems (ESS).

Filmbox Hungary odstartoval testovací vysílání před rokem - 23.9.2010 a přináší výběr z titulů z filmové knihovny SPI. Následovala ji sesterská stanice Filmbox Plus. Vysílání bylo zpočátku šířeno FTA a to až do 1.6.2011, kdy došlo k zakódování satelitního signálu obou stanic systémem Conax.

Do nabídky UPC Direct z těchto dvou stanic zatím zamířil jen Filmbox, což je maďarská verze filmové stanice Filmbox, kterou znají abonenti satelitních služeb Skylink a CS Link na satelitu Astra 3B (23,5°E).

Jde v pořadí o třetí kanál pod značkou Filmbox v nabídce UPC Direct. Lucemburská mediální skupina UPC DTH již poskytuje dvě další stanice - Filmbox Extra 1 a Filmbox Family. Tyto dvě stanice jsou dostupné v rámci doplňkového balíčku Filmbox také pro abonenty v Česku a na Slovensku satelitní služby freeSAT s volitelnou audio stopou v češtině a maďarštině.


obrázek

technické parametry - Filmbox Hungary:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,747 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 5/6


norma: DVB-S
modulace: QPSK
service ID: 1011
video PID: 7111
audio PID: 7211 (maďarsky)
CA systém: Conax, CryptoWorks/Irdeto, Nagravision 3

Filmbox Hungary a Filmbox Plus mají k dispozici jen maďarskou audio stopu - vysílání je určeno pro maďarské abonenty. Program Filmbox Hungary lze ale sledovat i s českou a slovenskou kartou ve vlastním přijímači.

redakce





Reklama




Vybrané články