Quantcast

Na frekvencích TV Prima bude od 1.1.2012 vysílat Prima Family

| Tisk

logo AKUTALIZOVÁNO - Dne 26. října tohoto roku informovala společnost FTV Prima, spol. s r.o., Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o svém plánu vrátit původní historické vysílací licence a plánovaném ukončení vysílání programu Prima televize na jejich základě. To se uskuteční v brzkých ranních hodinách v neděli 1. ledna 2012 s tím, že ihned poté začne vysílat nová televize Prima family, která svým vysílacím schématem umožní lépe a kvalitněji rozvíjet povahu vysílaného Prima programu jako rodinné televize. Diváci tak o své oblíbené pořady nepřijdou a Prima family se stane tahounem všech programů rodiny Prima.

„V řadě průzkumů, které jsme si v letošním roce nechali zpracovat, potvrdili diváci tezi, že hlavní program, který vysíláme, se stává synonymem pro „rodinnou televizi“. Díky tomuto potvrzení ze strany diváků nyní začleňujeme název „family“ do jména našeho hlavního vysílacího programu,“ vysvětluje Marek Singer, generální ředitel společnosti FTV Prima, spol. s r.o., která je držitelem vysílacích licencí pro kanály Prima COOL, Prima love a Prima family.


obrázek

n=371 (je pro ně velmi nebo spíše důležité, aby televize byla rodinná) – zdroj dat: Segmentace televizních diváků, spol. Median, léto 2011

Televize Prima family bude vysílat pouze digitálně. Pro její bezproblémový příjem bude nutné pořízení set-top-boxu pro ty diváky, kteří i přes končící proces digitalizace stále využívají analogový příjem signálu. „Zkušenosti z postupující digitalizace nás přesvědčily, že diváci si zařízení pro příjem digitálního signálu většinou pořizovali již se zahájením souběhu vysílání,“ potvrzuje Marek Singer. „Proto věříme, že i tento krok přijmou s pochopením a ocení vyšší kvalitu přijímaného signálu.“



O dalších podrobnostech a změnách v souvislosti s ukončením vysílání Prima televize a zahájením vysílání Prima family budeme diváky i nadále informovat s dostatečným předstihem.

Pravděpodobným důvodem ukončení vysílání programu pod názvem a licencí TV Prima je sdílení kmitočtů s regionálními televizemi RTA, které musí FTV Prima poskytovat vysílací prostor i v době digitálního vysílání (týká se terestrické distribuce). Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) žádost Primy na změnu licenčních podmínek zamítla. Nová licence a název stanice Prima Family může jvyřešit dlouhodobý problém provozovatele, kterému regionální vysílání způsobuje programové problémy.

redakce





Reklama




Vybrané články