Quantcast

ČAEK uspořádá v roce 2012 kongres s mezinárodní účastí

| Tisk

Hlavním tématem výroční konference bude „Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání“

Další témata se týkají reformy regulačního rámce pro elektronické komunikace, otázky „pirátských“ aktivit v prostředí Internetu, audiovizuálních mediálních služeb a ochrany obsahu, a návrhu zákona o audiovizi. Konferenční jednání uzavře beseda na téma maximální užitek širokopásmových služeb – vzkaz představitelů průmyslu elektronických komunikací, vysílání a převzatého vysílání státní správě.

Česká asociace elektronických komunikací o. s. (ČAEK) uspořádá 25. dubna 2012 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích každoroční konferenci v rámci kongresu s mezinárodní účastí. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání“.

Program konference je rozdělen do tematických bloků:

• Digitální Česko a reforma evropského předpisového rámce pro sítě a služby elektronických komunikací;
• Otázka „pirátských“ aktivit v prostředí Internetu;
• Audiovizuální mediální služby a ochrana obsahu, návrh zákona o audiovizi;
• Maximální užitek širokopásmových služeb – vzkaz představitelů průmyslu elektronických komunikací, vysílání a převzatého vysílání státní správě.

Výběhem témat se pořadatel konferenční části kongresu rozhodl orientovat na prvořadý a aktuální vývoj na úseku televizního vysílání, ISP a širokopásmových služeb a celkově na citlivou problematiku dodávání obsahu prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací. Kongres ČAEK 2012 je proto určen všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a v také odborníkům a veřejnosti, kteří se včas na tuto akci řádně registrují.



Nad konferencí převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc.). Kongres ČAEK 2012 zahájí Fabio Colasanti, prezident International Institute of Communications (bývalý generální ředitel Generálního ředitelství pro informační společnost a média Evropské komise), a Igor Němec, předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů. V úvodní besedě dále vystoupí Pavel Dvořák, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu, Ladislav Mikuš, předseda Telekomunikačního úřadu Slovenské republiky a Hynek Brom, I. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Do dnešního dne se na konferenci ČAEK zaregistrovala již téměř stovka účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.

ČAEK





Reklama




Vybrané články