Quantcast

ČAEK o. s. připravuje kongres s mezinárodní účastí

| Tisk

Hlavním tématem výroční konference je „Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání“

Úvodní téma konferenční části kongresu se týká Digitálního Česka a reformy evropského předpisového rámce pro sítě a služby elektronických komunikací

Česká asociace elektronických komunikací o. s. (ČAEK) uspořádá 25. dubna 2012 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích každoroční konferenci v rámci kongresu s mezinárodní účastí. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání“.

Program konference je rozdělen do tematických bloků:

• Digitální Česko a reforma evropského předpisového rámce pro sítě a služby elektronických komunikací;
• Otázka „pirátských“ aktivit v prostředí Internetu;
• Audiovizuální mediální služby a ochrana obsahu, návrh zákona o audiovizi;
• Maximální užitek širokopásmových služeb – vzkaz představitelů průmyslu elektronických komunikací, vysílání a převzatého vysílání státní správě.

Nad konferencí převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc. Kongres ČAEK 2012 zahájí Fabio Colasanti, prezident International Institute of Communications (bývalý generální ředitel Generálního ředitelství pro informační společnost a média Evropské komise), a Igor Němec, předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů. V úvodní besedě dále vystoupí Pavel Dvořák, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu, Ladislav Mikuš, předseda Telekomunikačního úřadu Slovenské republiky, Hynek Brom, I. místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Jan Duben, ředitel sekce harmonizace a komunikačních služeb Ministerstva průmyslu a obchodu. Tito účastníci úvodní panelové diskuze budou besedovat o těchto otázkách:

Usnesení vlády České republiky ze dne 19. ledna 2011 č. 50, o Státní politice v elektronických komunikacích - Digitální Česko, kterým vláda schválila Státní politiku v elektronických komunikacích - Digitální Česko.

Rozvojová kritéria v přídělech rádiových kmitočtů v pásmu 790 - 862 MHz, ve smyslu bodu 6.2 Státní politiky v elektronických komunikacích.

Reforma předpisového rámce pro elektronické komunikace ve světle stanovisek EP, Rady a Komise a novely zákona o elektronických komunikacích

Sepětí a rozsah ochrany hospodářské soutěže v regulovaném prostředí elektronických komunikací

Ochrana soukromí a svět elektronických komunikací



Jsme potěšeni, že naše pozvání k účasti v úvodu konference přijaly tak významné osobnosti,“ říká prezident ČAEK Zdeněk Vaníček. „Svědčí to kromě jiného o respektu, která si každoroční výroční setkání ČAEK získala u odborné veřejnosti, proto budeme i nadále v jejich organizování pokračovat, i přes dočasně nepříznivé ekonomické podmínky, s nimiž se naši členové vyrovnávají. Vítáme, že se besedy v úvodu konference zúčastní předsedové státních regulačních úřadů pro elektronické komunikace Pavel Dvořák a Ladislav Mikuš, kteří mají společně zásluhy za úspěšné dokončení přechodu na digitální televizní vysílání v České republice a na Slovensku,“ dodává Vaníček.

Petr Josefi, který je členem představenstva ČAEK a donedávna předsedou její dozorčí rady, uvádí: „K dnešnímu dni se na konferenci ČAEK zaregistrovalo přes 150 účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání. To vše vytváří příznivé prostředí pro průběh kongresu, který ČAEK připravuje s maximální pečlivostí a pozorností.“

Program konferenční části kongresu a další aktuální informace jsou k dispozici na webových stránkách: www.caek.cz

PR článek

Česká asociace elektronických komunikací o. s.
tisková a PR komise





Reklama




Vybrané články