Quantcast

Multiplex 4: Přeladění vysílačů Ostrava Lanová a Hlubočec Hůrka

| Tisk

logo Provozovatel DVB-T multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting, chystá přeladění dvou vysílačů své celoplošné sítě v Moravskoslezském kraji - konkrétně vysílačů Ostrava Lanová a Hlubočec Hůrka.

Změna je naplánována na noc z 21. na 22. dubna 2013. Stávající K63 bude přeladěn na finální K45.

technické parametry - vysílač Ostrava - Lanová a Hlubočec - Hůrka:

* původní kmitočet: 810 MHz (K63)
* nový kmitočet od 22.4.2013: 666 MHz (K45)

"Televizní diváci, kteří chtějí nadále přijímat programy šířené v této vysílací síti, budou muset svá přijímací zařízení zpravidla znovu naladit," upozorňuje Český telekomunikační úřad (ČTÚ).

"Společnost Digital Broadcasting, která Vysílací síť 4 provozuje, učiní tento krok na základě rozhodnutí předsedy Rady ČTÚ Pavla Dvořáka o změně technické specifikace v kmitočtovém přídělu. Změna navazuje na úspěšně dokončený mezinárodní koordinační proces v důsledku přistoupení k Rozhodnutí Evropské komise (2010/267/EU) o uvolnění televizního pásma 790 – 862 MHz," dodává ČTÚ.



"Vzhledem k tomu, že je tento krok nezbytný pro definitivní stabilizaci vysílacích parametrů naší sítě v této oblasti, chtěl bych požádat diváky o pochopení a shovívavost," reagoval RNDr. Radim Pařízek, majitel společnosti Digital Broadcasting s.r.o., "my samozřejmě si přejeme, aby dopad na veřejnost byl minimální a proto budeme většinu souvisejících činností provádět 22. dubna, brzy ráno, mimo vysílací čas většiny námi šířených programů".

Celoplošný multiplex 4 šíří programy TV FANDA, TV Smíchov, TELKA, TV Pohoda a NOVA HD. Poslední uvedený program je šířen v MPEG-4/HD a pro příjem je nutný modernější televizor nebo set top box, který tento formát podporuje. NOVA HD je šířena v testovacím režimu.

redakce





Reklama




Vybrané články