Quantcast

Retro Music TV od 1.7. s novou grafikou, programem a v 16:9

| Tisk

logo Česká hudební televizní stanice Retro Music Television přichází s několika novinkami. Stanice mění grafickou podobu a programové schéma. Dne 1.7. představí i na obrazový formát 16:9.

Nový grafický kabát Retro Music Television připravilo grafické studio Oficina, které nedávno získalo bronz za grafiku pro dnes již neexistující českou zábavní televizi TV Pětka. Cenu získala v rámci celosvětové soutěže PromaxBDA Global Excellence Promotion.

Po více než třech letech provozu televize Retro Music Television mění grafiku a přechází z retro obrazového formátu 4:3 na moderní 16:9. "Dovolit si ho může i navzdory letitým hudebním klipům koncipovaným pro původní formát obrazu díky unikátní myšlence, s níž přichází jako vůbec první hudební stanice na světě. Ta staví na využití prostoru obrazovky, jež vzniká rozdílem mezi dvěma formáty, k nabídce extra informací o právě vysílaném obsahu," vysvětkuje provozovatel stanice.

Diváci Retro Music TV tak budou kromě pasivního poslechu hudby získávat informace o vysílaných hitech a jejich interpretech, aktuálních novinkách na hudební scéně a následujícím programu stanice.


obrázek

Podařilo se nám vyhnout se nevzhlednému deformování klipů, ke kterému se uchylují některé hudební televize, které přešly na moderní formát 16:9. Věříme, že diváci, kteří milují hudbu stejně tak jako my v Retro Music TV, ocení atraktivní a předně funkční grafický relaunch i užitečné informace, které publikujeme nonstop,“ sdělil po testovacích projekcích jednatel stanice Pavel Attel.

V informačním boxu diváci získají přehled o historii umělce, kompletní diskografii, milnících i zajímavostech z jeho kariéry, uvidí cover alba, na němž aktuálně vysílaný song vyšel, i aktuální playlist 5 klipů, 2 odehrané, aktuálně přehrávaný a 2 následující, čímž reagujeme na diskuzi na našem webu, v níž se diváci často na tyto informace dotazují,“ dodal Attel.



Vedle nové grafiky a obrazového formátu 16:9 se mohou diváci těšit na retro muziku ve 21 pořadech začínajících na RE - Restart, Replay, Refresh, Revolta, Retrománie, Repete, Rendlík, Remake, Respekt a další renovované pořady nabídne Retro Music Television už 1. července.

Stanici mohou zájemci sledovat on-line na adrese retromusic.cz anebo pomocí mobilní aplikace Retro pro iPhone a iPad, dále také v rámci balíčků DIGITAL u platforem Skylink a CS Link (v MPEG-4/SD) a také jako převzatý kanál v DVB-T multiplexu Regionální sít 7 společnosti Progress Digital. Zde vysílání běží ve starém formátu MPEG-2/SD a program tak mohou sledovat i majitelé starších přijímačů. Stejný multiplex obsahuje také HD programy České televize - ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD.

redakce





Reklama




Vybrané články