Quantcast

ČT představila TV program ČT:D a ČT art na první dny

| Tisk

logo Česká televize (ČT) zveřejnila programový plán dvou nových programových okruhů ČT art a ČT:D, jenž startují dne 31.8.2013. První přinese kulturní pořady ve večerních a nočních hodinách, druhý bude vysílat přes den pořady pro děti.

Veřejnoprávní médium tak vyjde vstříc všem televizním divákům, kteří hledají ve větším rozsahu pořady pro děti (ČT:D alias Déčko) a relace o kultuře (ČT art).

Dvojkanál ČT:D a ČT art budou dostupné pro diváky satelitní platformy Skylink v rámci balíčku DIGITAL. Dále nové stanice naleznou i v pozemním vysílání v rámci DVB-T multiplexu Regionální síť 7 společnosti Progress Digital. Tato síť je v provozu od 1.5.2013 a poskytuje programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD a Retro Music Television.



Program ČT:D


logo Sobota, 31.08.2013
06.00 Mach a Šebestová na prázdninách
06.05 Andy a dobrodružství v přírodě
Tučňáci císařští. Andy není jen obyčejný zaměstnanec zoo - má podivuhodné vznášedlo, které ho vezme kamkoliv na světě! Britský cyklus
06.20 Hvězdy zvířecí říše
Největší tvor. Víla Sola a skřítek Divísek hledají Jedinečné obyvatele naší planety. Japonský cyklus
06.35 Snadný cíl
Běžící kačer / Kačer naháč Americký animovaný seriál o neobvyklém přátelství kačera a aligátora
07.00 Mikulášovy patálie
Zkažený dárek Parta správných kluků řádí ve francouzském animovaném seriálu
07.10 Garfieldova show II
Nejkrásnější Vánoce 1. část Nejlínější kocour na světě je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru! Americko-francouzský animovaný seriál
07.25 Bob a Bobek - králíci z klobouku
07.30 Studio Kamarád
Den D je tady a s ním i první vysílání Studia Kamarád na Déčku. Pojďte s námi na palouček plný plyšáků a pohádek. Těšte se na Maxipsa Fíka, Krakonoše a Krtka. Jeníček a Mařenka vyzrají na Ježibabu a poznáte i Bedříška - nejmenšího slona na světě. Filip s Tomášem se stanou Mufovými Mufi-kanty a nakonec vás čeká premiéra krátkého filmu Jirka a bílé myšky. Kamarádi, máme vás rádi!
09.00 O štěstí a kráse
Pohádka o princezně Marion, pradlence Madlence a jedné podivuhodné záměně (1986). Hrají: M. Fišerová, L. Havelková, P. Trávníček, Z. Hadrbolcová, L. Lipský, K. Roden a další. Scénář M. Zinnerová. Kamera V. Štinglová. Režie L. Koutná (64min)
10.05 Tamtam
Nudíte se o víkendu? Tak to odteď už rozhodně nehrozí! Dvojice animovaných dobrodruhů, skřítek Venda Vandr a jeho kamarádka Kačka Brnkačka, pro vás budou každou sobotu vybírat tipy na ty nejzajímavější víkendové akce a události. Moderují Michaela Maurerová a Marek Němec
10.25 Saxána a Lexikon kouzel
V pokračování kultovního filmu objeví dcera slavné čarodějnice Saxány maminčino tajemství. Žačka 2.B tak začne vlastní dobrodružství v Říši pohádek (2011). Hrají: H. Nováčková, P. Černocká, J. Hrušínský, J. Bohdalová, J. Dulava, J. Somr, J. Lábus, P. Nárožný a další. Námět a scénář M. Macourek, V. Vorlíček a V. Mistrík. Kamera P. Polák a A. Weiser. Režie V. Vorlíček (94min)
12.00 Princové jsou na draka
Dělání, dělání, všechny smutky zahání... a jiné písničky ve známé pohádce (1980). Hrají: J. Čenský, I. Andrlová, J. Kaněra, V. Menšík, J. Bohdalová, L. Kozderková, A. Wetlinská, J. Lábus a další. Scénář J. Chalupa. Hudba J. Uhlíř. Texty písní Z. Svěrák. Kamera A. Kovács. Režie J. Adamec (57min)
13.00 Děsivé dějiny (1/54)
Ještě nikdy jste se u dějepisu tak nezasmáli! Britský cyklus
13.30 Wifina
Zábavný magazín pro děti o tom, co je zajímá!
14.00 O krtkovi
14.30 Královský slib
Romantická pohádka, v níž se princ a princezna vzepřeli dávnému rozhodnutí svých královských otců (2001). Hrají: K. Issová, M. Kramár, L. Vondráčková, D. Kraus, G. Wilhelmová, J. Somr, J. Kraus a další. Scénář F. Pavlíček a K. Hanzlík. Kamera R. Pavlíček. Režie K. Hanzlík (91min)
16.00 Lotrando a Zubejda
Pohádka plná radosti, lásky i chytrého humoru, ve které najde své štěstí příliš slušný lupič Lotrando až v daleké Solimánii. Tamní nemocnou princeznu neokouzlí jen jeho svěží pohled na svět, ale i chleba s tvarohem. Na motivy pohádek Karla Čapka napsal Zdeněk Svěrák (1996). Hrají: J. Strach, B. Seidlová, P. Zedníček, A. Goldflam, M. Labuda, J. Pecha, J. Lábus, N. Konvalinková, L. Krbová, V. Javorský, L. Gerendáš a další. Kamera J. Malíř. Režie K. Smyczek (99min)
17.40 Arabela (1/13)
Jak pan Majer našel zvoneček Příběh začíná - čaroděj Rumburak zavede pana Majera do pohádkového světa a ten skolí mluvícího vlka. Pohádkový seriál pro celou rodinu (1980). Hrají: V. Menšík, S. Zázvorková, V. Dlouhý, O. Kepka, J. Lábus, J. Hrzán, J. Nagyová a další. Scénář M. Macourek a V. Vorlíček. Kamera E. Sirotek. Režie V. Vorlíček
18.10 Špačkovi v síti času (1/16)
Velké prázdniny začínají Dobrodružné putování malého Matěje Špačka do míst, kterými protéká čas každého z nás. Zbrusu nový výpravný fantazijní seriál (2013). Hrají: K. Issová, P. Liška, T. Hanák, V. Javorský, P. Zedníček, M. Táborský, S. Stašová, N. Boudová a další. Scénář L. Konášová. Režie K. Smyczek a M. Dolenský (opakování 6.9./ČT :D)
18.40 Zprávičky
Denní zpravodajství pro děti
18.45 O krtkovi
18.55 Večerníčkův velký víkend
Večerníček nabízí své nejlepší pohádky
19.30 Phineas a Ferb (1/26)
Jde o čas! Prázdniny jsou jen jednou v roce a dobrodružství nepočká. Americký seriál plný ztřeštěných nápadů, nespoutané akce a zásadních odhalení o ptakopyscích

Neděle, 01.09.2013
06.00 Mach a Šebestová na prázdninách
06.05 Andy a dobrodružství v přírodě
Sloni. Andy není jen obyčejný zaměstnanec zoo - má podivuhodné vznášedlo, které ho vezme kamkoliv na světě! Britský cyklus
06.20 Hvězdy zvířecí říše
Největší pták. Víla Sola a skřítek Divísek hledají jedinečné obyvatele naší planety. Japonský cyklus
06.35 Snadný cíl
Kačeři k pronajmutí / Škyt, škyt, hurá! Americký animovaný seriál o neobvyklém přátelství kačera a aligátora
07.00 Mikulášovy patálie
Kamarádím s Celestýnem Parta správných kluků řádí ve francouzském animovaném seriálu
07.10 Garfieldova show II
Nejkrásnější Vánoce 2. část Nejlínější kocour na světě je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru! Americko-francouzský animovaný seriál
07.25 Bob a Bobek - králíci z klobouku
07.30 Studio Kamarád
Dívejte se na další Studio Kamarád na Déčku. Těšte se na Rákosníčka a cestovatele Macha a Šebestovou. Čeká vás Krtek, Máša a medvěd a Mufi-kanti Filip a Tomáš. Nebudou chybět ani Jůheláci a Hary. Na palouček zavítá také pan Pip a všetečná motýlka Otylka. Kamarádi, máme vás rádi!
09.00 Láďo, ty jsi princezna!
Pohádka o princezně Ladě trochu jinak (1979). Hrají: J. Jurištová, J. Hrušínský, L. Lipský, I. Janžurová, F. Filipovský, L. Kostelka, V. Sloup, K. Augusta, P. Nárožný a další. Scénář a písně P. Markov. Kamera M. Dostál. Režie J. Bonaventura (60min)
10.00 Draci v hrnci
Oskar a jeho ohniví kamarádi vás naučí, jak uvařit palačinky, lepší nežli od maminky
10.20 Ať žijí rytíři!
Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Dobrodružný film pro celou rodinu (2009). Hrají: P. Kříž, D. Prachař, T. Voříšková, D. Mesároš, J. Battěk, M. Hádek, A. Žádníková, Š. Krtička, I. Korolová, J. Komínek a další. Kamera M. Preiss. Scénář a režie K. Janák (105min)
12.05 Elixír a Halíbela
Existuje na světě kouzlo, které napraví dvě nesnesitelné princezny? (2001) Hrají: L. Šafránková, J. Abrhám, J. Strach, N. Konvalinková, V. Dlouhý, A. Elsnerová, M. Maurerová, O. Brousek, M. Hádek a další. Scénář M. Zinnerová. Kamera P. Beňa. Režie D. Klein (58min)
13.00 60 zvířecích zabijáků (1/20)
Jižní Afrika - hroši, hadi, štíři. Dobrodruh, cestovatel a přírodovědec Steve Backshall tváří v tvář nebezpečným tvorům. Britský cyklus
13.30 Dé pětka
Zbrusu novou hitparádou s novými i starými hity vás budou doprovázet Adam Mišík a Marta Dancingerová
14.00 Cesta na Měsíc
Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka (1989)
14.20 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
Slavní spolužáci z 3.B opustí tentokrát svůj animovaný svět a ožijí v příběhu, který pro ně napsal Miloš Macourek (2001). Hrají: R. Hájek, K. Květová, I. Janžurová, P. Nárožný, J. Lábus, J. Somr, S. Zázvorková, V. Jandák, J. Švandová a další. Výtvarník A. Born. Kamera J. Šajmovič. Režie V. Vorlíček (101min)
16.05 Nesmrtelná teta
Jiřina Bohdalová v hlavní roli české filmové pohádky na motivy K. J. Erbena (1993). Dále hrají: J. Hanzlík, F. Blažek, B. Bobulová, L. Šafránková, E. Cupák, P. Kostka, P. Nárožný, N. Konvalinková, J. Lábus a další. Kamera V. Růžička. Scénář a režie Z. Zelenka (98min)
17.40 Arabela (2/13)
Rumburakova pomsta Rumburak je vyhoštěn z pohádkové říše. Čarodějova pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a nevyhne se ani panu Majerovi... Pohádkový seriál pro celou rodinu (1980). Hrají: J. Lábus, V. Menšík, S. Zázvorková, V. Dlouhý, J. Nagyová, D. Patrasová, J. Brejchová, V. Brodský, J. Sovák a další. Scénář M. Macourek a V. Vorlíček. Kamera E. Sirotek. Režie V. Vorlíček
18.10 Špačkovi v síti času (2/16)
Vzhůru do Bezčasí Dobrodružné putování malého Matěje Špačka do míst, kterými protéká čas každého z nás. Zbrusu nový výpravný fantazijní seriál (2013). Hrají: K. Issová, P. Liška, T. Hanák, V. Javorský, P. Zedníček, M. Táborský, S. Stašová, N. Boudová a další. Scénář L. Konášová. Režie K. Smyczek a M. Dolenský (opakování 6.9./ČT :D)
18.40 Zprávičky
Denní zpravodajství pro děti
18.45 O krtkovi
19.35 Phineas a Ferb (2/26)
Dáme tu kapelu dohromady, kámo! Prázdniny jsou jen jednou v roce a dobrodružství nepočká. Americký seriál plný ztřeštěných nápadů, nespoutané akce a zásadních odhalení o ptakopyscích



Program ČT art


logo Sobota, 31.08.2013
20.00 Události v kultuře
Zahajovací vydání zpravodajské relace programu ČT art. Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře (Opakování 31.8./ČTart)
20.25 Alois Nebel
Úspěšná adaptace stejnojmenného komiksu vznikla kombinací hraného a kresleného filmu - tzv. metodou rotoskopie. Film debutujícího Tomáše Luňáka získal v rámci Českého lva 2011 cenu za nejlepší hudbu, zvuk a výtvarné řešení, v roce 2012 byl oceněn Evropskou filmovou cenou jako nejlepší animovaný film roku a má na svém kontě řadu dalších nominací a ocenění. Příběh výpravčího odráží složité konflikty na železniční stanici i v poválečných Sudetech na přelomu devadesátých let minulého století. Hrají: M. Krobot, K. Roden, V. Neužil ml., T. Voříšková, M. Ludvíková, L. Noha, A. Švehlík, O. Malý, J. Sedal, I. Trojan, K. Melíšková, S. Babčáková, J. Vondráček, J. Štrébl, M. Maršálek a další. Scénář J. Rudiš. Kamera B. Střítežský. Režie T. Luňák(82min)
21.45 Záskok
Divadelní kus českého génia o nešťastné premiéře hry Vlasta. Záznam představení Divadla Járy Cimrmana. Hrají: J. Kašpar, Z. Svěrák, B. Penc, P. Brukner, M. Šimon a M. Čepelka. Režie L. Smoljak(91min)
23.20 Paul McCartney: Rockshow
Premiéra remastrovaného záznamu koncertů skupiny Wings z roku 1976 (opakování 3.9./ČTart a 5.9./ČTart)

Neděle, 01.09.2013
00.20 Hřmění Divadla Sklep
Záznam z představení, kde nechybí písničky, humor ani katovna (2000). Účinkují: D. Vávra, T. Hanák, J. Macháček, J. Burda, M. Marinová, T. Kučerová a další. Kamera M. Duba. Režie O. Trojan
00.50 Šest ze šedesátých
Marek Eben uvádí Činoherní klub, Divadlo Járy Cimrmana, Radošinské naivné divadlo, Semafor, Studio Ypsilon, Štúdio L+S a jejich hosty (2003). Divadelní režie J. Nvota. Kamera V. Damborský. Režie televizního záznamu A. Kisil(113min)
02.45 Události v kultuře
Zahajovací vydání zpravodajské relace programu ČT art. Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře
20.00 Události v kultuře
Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře (Opakování 1.9./ČTart)
20.25 Samotáři
Jitka Schneiderová, Saša Rašilov, Jiří Macháček a Ivan Trojan v komedii o mladých lidech, kteří se snaží na konci 20. století uprostřed velkoměsta nalézt lásku (2000). Dále hrají: L. Mitevska, M. Křen, D. Sedláková, H. Maciuchová, F. Němec, Z. Suchý, E. Černá a další. Scénář P. Zelenka a O. Dabrowská. Kamera R. Řeřicha. Režie D. Ondříček(105min)
22.10 Freddie Mercury: Příběh
Aktuální britský portrét frontmana skupiny Queen. Dokument získal v mezinárodní soutěži Zlatou růži v Montreux 2013 (opakování 2.9./ČTart, a 4.9./ČTArt)


23.35 Cirque du Soleil: Alegría
Nemáte-li křídla... leťte. Strhující podívaná a neuvěřitelné artistické výkony v podání světoznámé kanadské zábavní společnosti (2001) (91min) (Opakování 6.9./ČTart)

Pondělí, 02.09.2013
01.10 ČT Live - Nightwork
Záznam koncertu z pražské Incheba arény z října 2010. Režie A. Rezek
02.00 Události v kultuře
Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře

redakce





Reklama




Vybrané články