Quantcast

IBC 2013: SES představí IP LNB

| Tisk

logo Satelitní operátor SES (Astra) dnes oznámil, že na svém stánku na IBC 2013 představí předvýrobní osmikanálový IP-LNB (low-noise block converter). IP-LNB je založen na SAT-IP technologii SES a bude souběžně dodávat osm satelitních programů v Ku pásmu v SD, HD nebo Ultra HD kvalitě přes IP unicast nebo multicast k fixním nebo přenosným zařízením.

Tato nová technologie převádí signál ze satelitu přímo u antény na IP signály před jejich distribucí přes Ethernet, komunikaci (PLC) nebo Wi-Fi lokální sítě (WLAN). Tato technologie může být použita pro FTA nebo placené TV aplikace.

IP-LNB byl koncepčně vyvinut SES a je postaven na základě lucemburského výrobce Inverto Digital Labs. Technologie IP-LNB byla poprvé představena během SES Industry Days 2013, která se konala 18. a 19. dubna v Lucembursku.

IP-LNB budou k dispozici v prototypovém množství v prosinci 2013 a očekává se, že na trh budou uvedeny během roku 2014.



"IP-LNB bude nabízet poskytovatelům satelitní televize a spotřebitelům nové možnosti, pokud jde o distribuci bezkonkurenčně vysoce kvalitního televizního vysílání na více televizorů, počítačů a tabletů přes IP. Takové inovace byly vždy součástí plánu, kdy jsme založili SAT-IP jako otevřený standard," řekl Thomas Wrede, videprezident Reception Systems ve společnosti SES.

Návštěvníci IBC 2013 si budou moci prohlédnout IP-LNB demo na stánku SES v hale 1, stánek B51.

redakce





Reklama




Vybrané články