Quantcast

BSkyB usiluje o výmaz staré ochranné známky Skylink

| Tisk

logo Společnost BSkyB (British Sky Broadcasting) v současné době usiluje o výmaz starší ochranné známky Skylink, kterou ale již vlastník platformy, společnost M7 Group, nepoužívá.

"BSkyB rutinně napadá veškeré registrace známek podobných „Sky“," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která službu Skylink provozuje. "Všechny české i slovenské spory byly rozhodnuty dosud v náš prospěch," zdůrazňuje.

A jaká je aktuální situace ohledně sporu s BSkyB na ochranné známky?

"Aktuálně Sky usiluje o výmaz registrace toho původního starého slovenského loga SkyLink," uvedl Jaromír Glisník. "Ale ani to se jim, myslím, nepodaří," domnívá se Jaromír Glisník.

Logo uvedené v tomto článku bylo historicky první logo tehdejší slovenské platformy Skylink společnosti TBDS, později TRI R, ještě později Towercom, která byla poprvé představena v listopadu 2006. Nabídku Skylinku znali nejenom diváci na Slovensku ale i v Česku, kde ji nabízela ostravská společnost TRADE and TECHNOLOGY. V říjnu 2008 vstupuje značka Skylink oficiálně i na český trh a Skylink se tak stává česko-slovenskou platformou a přichází s novým logem (modrý text, tři červené tečky). Satelitní aktivity TRADE and TECHNOLOGY zároveň přešly na novou firmu TradeTec v Česku. Na konci září 2011 koupil českou a slovenskou část platformy Skylink lucemburská mediální skupina M77 Group (dnes M7 Group).

Hrozí přejmenování platformy Skylink?
Spory ohledně písmen SKY v názvu česko-slovenské platformy by nakonec mohly vyústit v přejmenování platformy Skylink. Přejmenování satelitní služby se ale momentálně nepřipravuje.



"Přejmenování Skylinku není na pořadu dne," tvrdí Jaromír Glisník.

Společnost M7 Group má stále v záloze značku "CS Link ", která se nyní postupně vytrácí z českého a slovenského trhu. Likvidace značky CS Link je spojena z výměnou CryptoWorks a Irdeto karet CS Link za nové Irdeto a ICE karty Skylink M7.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články