Quantcast

Nová Digi TV přichází s lepší kvalitou, více programy a s HD

| Tisk

logo Společnost Slovak Telekom, nový vlastník satelitní platformy Digi TV Slovakia, dnes představila inovovanou podobu služby, která zákazníkům přinese více programů v základním balíčku za nezměněnou cenu. Dále budou mít klienti k dispozici doplňkové balíčky a HD stanice. Zákazníci se mnohou těšit na návrat prémiových filmových kanálů HBO. Nová Digi TV SK odstartuje 1.5.2014.

Stávající klienti Digi TV, kteří se rozhodnou přejít na novou Digi TV získají více programů v rámci základního balíčku stanic za nezměněnou cenu - 9,60 eura měsíčně. Nevýhodou je nutná výměna starého přijímače Digi TV za nový a pravidelný měsíční poplatek ve výši 1,50 eura za pronájem set top boxu (stará Digi TV nabízí bezplatný pronájem přijímačů). Pokud si klient nové Digi TV vybere dva přijímače, zaplatí za každý z nich. Stejný přijímač bude operátor poskytovat i zákazníkům služby Magio Sat. Lišit se bude programovou skladbou.


obrázek

Foto: Záběr z vysílání Digi Info kanál (promo kanál nové Digi TV Slovensko)

Několik týdnů operátor prodával i HD boxy pro starou Digi TV. Zákazníci, kteří si je zakoupili chystá Slovak Telekom speciální nabídku. Detaily zatím neposkytl. Jde o několik stovek klientů.

Výhody při přechodu na novou Digi TV

Novou Digi TV si může klient objednat bez závazků. V případě dvouleté smlouvy získá i několik výhod:

* balíčky Extra HBO a Extra Šport HD na 3 měsíce zdarma (HBO stanice získá klient na 4 měsíce zdarma, pokud přechází ze staré Digi TV)
* instalace a aktivace bez poplatků (nevázaný klient zaplatí několik desítek eur)


obrázek

Foto: Záběr z vysílání Digi Info kanál (promo kanál nové Digi TV Slovensko)

Balíčky nové Digi TV

Nová Digi TV bude nabízet základní balíček Štandard za cenu 9,60 eur měsíčně a bude zahrnovat přibližně 65 televizních stanic. Nabídka se do budoucna příliš měnit nebude - případné nové stanice se objeví spíše v doplňkových balíčcích. Stará Digi TV nabízí v základu více než 48 stanic. Operátor do tohoto poštu nezapočítává volně vysílané stanice.

V květnu bude nová Digi TV nabízet i balíček Maxi za 12,90 eur měsíčně. Nabídne zhruba 85 stanic. Zatím není jasné, jaké programy budou v balíčcích Štandard a Max. Společnost seznam programů hodlá zveřejnit v nejbližších dnech.

Společnost nechce do nabídky zařazovat všechny nové slovenské či české stanice. Rozhodovat se bude zejména na základě jejich atraktivity.

V nabídce nové Digi TV by se mohla objevit Jednotka HD (první program slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS). V současné době probíhají jednání.

Nové tématické balíčky v nové Digi TV budou dva:

* Extra HU - balík se 16 maďarskými programy (1,30 eur měsíčně)
* Extra HBO - balík s kanály HBO, HBO2 a HBO Comedy (6 eur měsíčně)
* Extra Šport HD - balíček s Digi Sport HD, Digi Sport 2 HD a Slovak Sport TV2 HD

Do nového Digi TV bude zařazen i HD balíček Extra Šport HD s programy Digi Sport HD, Digi Sport 2 HD a Slovak Sport TV2 HD, které jsou na Slovensku dostupné pouze v sítích Slovak Telekom. Za tento balíček klient zaplatí 2 eura měsíčně.


obrázek

Foto: Záběr z vysílání Digi Info kanál (promo kanál nové Digi TV Slovensko)

Technická kvalita nové Digi TV

Operátor služby Digi TV byl dlouhodobě kritizován za technickou nekvalitu programů. S nástupem nové Digi TV se má vše změnit. Společnost Slovak Telekom si na satelitech Intelsat 10-02 a Thor 6 pronajala celkem tři transpondéry. Multiplexy pracují v DVB-S2 a modulaci 8PSK. Programy na těchto kapacitách jsou šířeny v moderním a úsporném formátu MPEG-4 (H.264). Vysílatel u nové Digi TV nebude zcela závislý na infrastruktuře původního majitele.



Společnost jedná s rumunskou Digi, Viacomem a freeSAT o sdílení některých programů. Ty bude nabízet ve starším formátu MPEG-2, nicméně budou v dobré technické kvalitě.

Původní Digi TV bude pracovat minimálně do konce roku 2015. Konec staré Digi TV bude ale závislý zejména na tom, jak rychle budou klienti přecházet na novou Digi TV.

Digi Slovakia má zhruba 250 tisíc klientů, zhruba 200 tisíc abonentů využívá satelitní televizi, ostatní pevné služby operátora. Slovak Telekom koupil slovenskou část Digi TV před rokem - v květnu 2013.

podle Živé.sk

redakce





Reklama




Vybrané články