Quantcast

TV Metropol na konci června skončí, od července bude vysílat TV Praha

| Tisk

Na český televizní trh míří nová stanice - TV Praha. Stanice zahájí vysílání 1. července 2014 a využije uvolněnou kapacitu po metropolitní stanici TV Metropol, která na konci tohoto měsíce skončí.

Projekt TV Praha vzniká ve spolupráci Československé filmové společnosti a TV Polar. První subjekt je provozovatelem placeného kanálu českých a slovenských filmů CS Film, dětské stanice CS Mini, kanálu pro příznivce hororů, mystery a příbuzných žánrů Horor Film a neplacené televize dokumentárních filmů KinoSvět. TV Polar se podílí na řadě projektů Československé filmové společnosti.

"TV Praha bude v letním programovém schématu – od 1. července do konce srpna – vysílat zpravodajství a publicistiku z Prahy doplněnou o dokumenty," informoval František Malina, tiskový mluvčí Československé filmové společnosti.

V září bude spuštěn informační televizní program o dění v Praze.



Stanice TV Praha bude šířena v rámci regionálního multiplexu 4 společnosti Prague Digital na K46 (674 MHz) z vysílačů Praha - Strahov, Praha - Ládví, Praha - Zelený pruh. Multiplex pokrývá Prahu a střední Čechy.

Projekt regionální televize pro Prahu a okolí pod názvem TV Praha již jednou na trhu fungoval. Tehdy jej provozoval spolumajitel Primy, skupina GES. Televizní stanice TV Praha a TV Hradec Králové ukončily z ekonomických důvodů svoji činnost v polovině července 2005.

redakce





Reklama




Vybrané články