Quantcast

Turner testuje nový FTA kanál TruTV na 28,2E

| Tisk

logo Americký koncern Turner Broadcasting, který je provozovatelem takových stanic jako Cartoon Network, Boomerang, TCM či CNN International, spustí pro diváky ve Velké Británii nový bezplatný kanál. Půjde o stanici pod názvem TruTV, která je populární v USA.

Technické testy již probíhají v evropském svazku na satelitu Astra 2F (28,2°E). Program bude zařazen do nabídky platformy Sky UK, bezplatné satelitní sítě Freesat UK i pozemní televize Freeview. Start kanálu TruTV je naplánován na 4.8.2014.

Kanál TruTV odstartoval v USA v roce 1991, kdy stanice vysílala pod názvem Court TV. Stávající název získala v lednu 2008. Stanice je k dispozici pro 93 milionů domácností a vedle USA je šířena také v Latinské Americe a Asii.


obrázek

Foto: Záběr z vysílání TruTV UK

TruTV zve diváky k poznání lidí v jejich skutečných životních situacích a dává jim šanci zažít dynamické, úžasné a vždy zábavní akce. Stanice bude díky bezplatné distribuci ve Velké Británii dostupná pro zhruba 26 milionů domácností. Nekódované vysílání na satelitu Astra 2F bude dostupné i pro zájemce u nás.

TruTV je známá z vysíláním pořadů jako „Full Throttle Saloon”, „Southern Fried Stings”, „Guinness World Records Gone Wild”, „Impractical Jokers”, „Most Shocking”, „Upload with Shaquille O’Neal” a „Hardcore Pawn”. Obsah britské verze stanice bude vyplněna takovými relacemi jako jsou „Fear Factor”, „Crime Stories”, „World’s Dumbest” či „Conan”. V nabídce stanice budou také tituly z portfolia Endemol a Zodiak Rights. Cílem je přilákat širší publikum k televizním obrazovkám.

technické parametry testovacího vysílání:

satelit: Astra 2F (28,2°E)
kmitočet: 12,552 GHz
polarizace: vertikální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK



ID: 54101
service ID: 54101
video PID: 2307 (MPEG-2/SD)
audio PID: 2308
CA systém: žádný

využito informací satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články