Quantcast

Eutelsat podpoří standard HbbTV v. 2.0 s push VOD

| Tisk

logo Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil, že spolu s MStar Semiconductir, Aston a Quadrille Ingénierie spojil síly pro implementaci a ověření push video-on-demand (VOD) při využití standardu HbbTV verze 2.0. Čtyři společnosti budou partnerem na předvedení koncovém push VOD systému založeném na HbbTV na veletrhu IBC 2014.

Technologie push VOD je používaná k poskytování služeb videa na požádání (VOD) vysílatelem obsahu ke koncovým zařízením. Push VOD systém využívá lokální úložiště (obvykle set top boxu) k uložení širokého obsahu. To umožňuje uživatelům využívat výhod interaktivity zvolením a sledováním staženého obsahu v čase kdy chtějí a to ihned bez ukládání do vyrovnávací paměti. Obsah je odstraněn po určité době pro uvolnění kapacity pro další obsah. Nejnovější generace set top boxů včetně úložišť nabízejí kapacitu až 2TB (2 terabajty), což je ekvivalent více než 500 hodin HD obsahu.

Push VOD je výhodný způsob pro televizní platformy k poskytování skutečné VOD služby, kdy uživatelé nemají vysoce kvalitní internetové připojení. Technologie optimalizuje infrastrukturu videostreamingu a umožňuje vysílatelům nabízet obsah do set top boxů po jednom stisknutí tlačítka, satelit jedním z nejefektivnějším dodavatelem technologií.

Push VOD a standard HbbTV

Funkce push VOD byly nyní přidány do nejnovější verze HbbTV standardu, která bude zveřejněna v průběhu letošního roku a očekává se, že bude standardizována ETSI (European Telecommunications Standard Institute) počátkem roku 2015.

Díky integraci push VOD do standardu HbbTV budou rychleji a jednodušeji přijaty interaktivních služby a lépe využito pásma, které je stále více pohlceno jednotlivými přenosy video obsahu. S tímto standardem integrovaným do set top boxů a širší cesta otevírá vysílatelům prostor pro vztah s diváky, například zpoplatněním nelineárního obsahu a maximalizování hodnoty jejich katalogů.

Eutelsat a průmysloví partneři kombinují dovednosti

Eutelsat, MStar Semiconductor, Aston a Quadrille Ingénierie vyvinuli koncový systém obsahující:

* back-endový systém schopný připravit obsah, umístění ve video katalogu až po koncové zařízení a přenos obsahu přes satelit v souladu s transportním protokolem definovaným HbbTV
* první satelitní set top box integrující tento nový standard a umožnění přijetí a zobrazení push VOD služeb na bázi HbbTV


* HbbTV aplikace využívající tyto nové funkce push VOD

Technologie byla integrována jako demonstrátor do HbbTV FRANSAT Connect Portal provozovaný francouzskou satelitní platformou FRANSAT a je v současnosti testována na stanicích Arte a NRJ12. Systém bude představen na IBC 2014 na stánku Eutelsatu 1D59 a Qadrille 2.B39b.

redakce





Reklama




Vybrané články