Quantcast

Barrandov Plus, Kino Barrandov a TV Písnička mají satelitní licenci

| Tisk

logo Na satelit mohou vstoupit další tématické programy. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 4. zasedání konaném 17. února 2015 udělila další licence pro satelitní šíření.

Na satelit mohou vstoupit programy Barrandov Plus, Kino Barrandov a TV Písnička. Nové programy Barrandova získaly i licenci pro pozemní digitální vysílání.

Barrandov Plus bude programem zaměřený na děti a na dokumenty převážně americké provenience pro různé věkové skupiny diváků. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně v českém jazyce.

Kino Barrandov bude tématický program zaměřený především na akviziční filmovou a seriálovou tvorbu. I tento program bude vysílat 24 hodiny denně v češtině.

logo O licence pro digitální pozemní vysílání a satelitní šíření programů Barrandov Plus a Kino Barrandov požádala společnost Barrandov Televizní Studio a.s. V pozemním vysílání budou dva nové programy TV Barrandov šířeny v celoplošné síti multiplex 3 společnosti Czech Digital Group. Na satelitu budou zřejmě v nabídce platformy Skylink. Pozemní i satelitní licence platí 12 let. Start Barrandov Plus a Kino Barrandov je naplánován na duben 2015.

Rada na svém zasedání také udělila licenci společnosti Šlágr TV, spol. s.r.o. na satelitní šíření programu TV Písnička. Podle licenčních podmínek půjde o teleshoppingový program s zaměřením na hudbu různých žánrů. Stanice bude na satelitu vysílat 24 hodiny denně v češtině a na území České republiky a Slovenska. Licence platí 12 let.



Regulátor zároveň informoval slovenský protějšek RVR (Rada pre vysielanie a retransmisiu) o udělení licence programu TV Písnička, který může být poskytován na území Slovenské republiky.

Stanice TV Písnička odstartovala v prosinci 2014. Od počátku je šířena u kabelových operátorů a rovněž i v pozemním vysílání v rámci celoplošné distribuce v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. V pozemním vysílání ale sdílí vysílací kapacitu s country televizí Country No. 1. Od 7:00 do 19:00 hodin vysílá TV Písnička. Ve zbývajícím čase je na stejné pozici Country No. 1.

redakce





Reklama




Vybrané články