Quantcast

Trikolor TV oslavuje - má 6 milionů abonentů HD

| Tisk

logo Operátor ruské satelitní platformy Trikolor TV dosáhl dalšího velkého úspěchu. Provozovatel překročil hranici 6 milionů HD abonentů. Znamená to, že většina ruských domácností Trikolor TV nyní sleduje nabídku v HD rozlišení.

Během prvních deseti měsíců roku 2015 se počet abonentů Trikolor TV s HD programy zvýšil o 1,45 milionu. Podíl domácností s HD nabídkou se zvýšil o 10 procentních bodů - ze 41,2% na 51,7%. Díky tomu se Trikolor TV stává největším poskytovatelem HD obsahu v Evropě. Podle analytické firmy IHS Technology je na druhé pozici britská Sky s 5,9 miliony abonenty HD.

Trikolor TV patří mezi tři největší satelitní operátory na světě. Po amerických DTH platformách DirecTV a Dish Network.

Hlavními tahouny poptávky po HD programech Trikolor TV je vysoká kvalita obrazu, přístupnost a dostupnost programů v základní placené nabídce Edinyj (Single). Na jaře letošního roku byl tento balíček posílen o čtyři prémiové filmové programy vlastní produkce Kino Premium HD, Family HD, Naše HD a Action HD, které byly původně za extra příplatek. Dále se nabídka rozšířila o sportovní a hudební programy (iConcerts HD). V létě byly do nabídky zařazeny nejoblíbenější programy na světě: Eurosport HD, Discovery Channel HD a TLC HD a dále také ruský kanál Russkij extrim HD.

Trikolor TV získává signál stanic přímo z televizních studií v nekomprimovaném formátu prostřednictvím optických vláken. Signál programů enkóduje do úsporného formátu MPEG-4 (H.264/AVC).

K vysokému růstu počtu předplatitelů HD programů přispívá i výměna staršího přijímacího zařízení. Od února 2014 do 30. září 2015 bylo vyměněno více než 1,6 milionů přijímačů.

Aktuálně operátor má 5 akčních programů na výměniu zastaralých přijímacích zařízení za moderní HD přijímače:

- "Výměna" - výměna zastaralého přijímače za nový Trikolor TV Full HD za příplatek 3999 rublů (cca 1520 Kč)
- "Výměna a sleduj v HD!" - výměna zařízení MPEG-4 za doplatek 4599 rublů (cca 1748 Kč)
- "Výměna na dva! - výměna přijímačů na dva televizory za doplatek 8989 rublů (3416 Kč)


- "Výměna 0" - nový přijímač za 0 rublů za speciální tarif 450 rublů měsíčně (cca 171 Kč měsíčně)
- "Výměna na dvou 0" - výměna přijímačů na dva televizory za 0 rublů se speciálním tarifem 650 rublů měsíčně (cca 247 Kč)

Platforma Trikolor TV začala nabízet programy ve vysokém rozlišení (HDTV) 24. července 2012. Za 1200 rublů ročně (cca 456 Kč ročně podle aktuálního kursu) mohou abonenti operátora sledovat více než 200 televizních programů, včetně 30 stanic ve vysokém rozlišení. Provozovatel také nabízí doplňkové balíčky (za příplatek): "Kids" (Detskij), "Night" (Nočnoj) a "Naš futbol".

Již tuto neděli Trikolor TV spouští testovací vysílání v Ultra HD rozlišení. V nabídce budou dvě 4K stanice Trikolor Ultra HD a Insight UHD. Obě budou dostupné abonentům "Edinyj" s moderním přijímacím zařízením bez dodatečných poplatků.

Trikolor TV vysílá pro evropskou část Ruska ze satelitů Eutelsat 36A a Eutelsat 36B (36°E). Podobnou službu nabízí i pro východní část Ruské federace ze satelitu Express AT1 (56°E).

redakce





Reklama




Vybrané články