Quantcast

Galaxie sport v paketu Czech Link

| Tisk

logo Czech LinkDomácí digitální platforma Czech Link se rozrostla o další program. V paketu dnes krátce po druhé hodině ranní začala vysílat i česká sportovní televize Galaxie sport.

Vysílání Galaxie sport v paketu Czech Link není v první fázi kódováno. V nejbližších dnech k němu však dojde - signál bude podobně jako ostatní TV programy v paketu zakódován systémem firmy Philips v CryptoWorks.

Paket Czech Link obsahuje soubor televizních a rozhlasových programů vysílaných na družici EuroBird 1 (pozice 28.5°E), na kmitočtu 12,607 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. V paketu najdeme oba programy veřejno-právní České televize (ČT1 a ČT2), TV Prima, hudební TV Stanici O a nově i Galaxii sport. Dále pak volně vysílané rozhlasové programy ČRo 1 - Radiožurnál, ČRo 2 - Praha, ČRo 3 - Vltava, ČRo 5 - Region Střední Čechy, ČRo 6, ČRo 7 - Radio Praha a křesťanské Rádio Proglas.

Galaxie SportGalaxii sport najdou diváci paketu Czech Link na následujících parametrech: Video PID: 164, Audio PID: 96, PCR PID 164, PMT 1028, Service ID: 5.

    Z novodobého satelitního vysílání Galaxie připomeňme některá fakta:
  • na družici Eutelsat W1 (10E) bylo dne 1.března 2002 zahájeno zkušební vysílání TV programu Galaxie Praha, které nebylo přerušováno
  • signál Galaxie Praha byl 7.3.2002 zakódován systémem Irdeto1
  • 1.4.2002 bylo na družici Eutelsat W1 nahrazeno vysílání Galaxie Praha programem Galaxie sport, přičemž dubnové vysílání nebylo s výjimkou Bundesligy kódováno
  • v srpnu zahájil provozovatel G.S. prodej samostatných přístupových karet
  • 1.října 2002 se Galaxie sport objevila v základní nabídce placené televize UPC Direct. Signál je zde kódován systémem CryptoWorks
  • 31.10.2002 ukončuje G.S. z technických důvodů vysílání na Eutelsatu W1 (10E) a přesouvá se na Eutelsat W2 (16E)
  • 7.ledna 2003 se stává součastí nabídky paketu Czech Link



Distribuční signál Galaxie sport bude po přechodnou dobu vysílán paralelně přes satelity Eutelsat W2 (16E) a EuroBird 1 (28.5E). Během této doby musí dojít k přeladění parabolických antén všech kabelových operátorů i individuálních diváků na EuroBird 1 a také k výměně dekodérů Irdeto za CryptoWorks.

Přechodem Galaxie sport na kódovací systém CryptoWorks a přesunem na družici EuroBird provozovatel programu lépe zabezpečí signál proti pirátskému příjmu, který se v posledních měsících značně rozšířil. Zároveň ale umožní příjem zajímavého programu divákům, kteří vlastní dekódovací karty Czechlink.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články