Quantcast

Představena specifikace a logo Ultra HD Premium

| Tisk

logo Skupina UHD Alliance (UHDA) představila logo pro spotřebitele, aby mohli lépe rozpoznat zařízení, obsah a služby Ultra HD. Skupina UHDA zároveň oznámila zahájení licencování loga Ultra HD Premium. Specifikace Ultra HD Premium byla vyvinuta hlavními filmovými studii, výrobci spotřební elektroniky, distributory obsahu a technologickými společnostmi.

Logo Ultra HD Premium je vyhrazeno pro produkty a služby, které se vyznačují mimo jiné odpovídajícím rozlišením, High Dynamic Range (HDR) nebo širokou škálu barev. Specifikace obsahuje také požadavky pro zvuk a další funkce.

UHDA chce certifikací zajistit, že výrobky označené logem Ultra HD Premium jsou v souladu se specifikacemi organizace.

Nové specifikace Premium Ultra HD UHDA zahrnují mnoho technologií zobrazení a doporučené postupy Consumer Technology Association, Society of Motion Picture and Television Engineers, International Telecommunications Union a jiných.

Očekává se, že globální roční poptávka po Ultra HD televizorech vzroste o téměř 719 procent během nejbližších několika letech. Vyplývá z prognóz IHS. Report uvádí, že prodeje vzrostou z téměř 12 milionů Ultra HD televizorů v roce 2014 na téměř 96 milionů v roce 2019. Z toho více než 300 milionů bude v provozu do konce roku 2019.

Členy UHDA jsou The DIRECTV Group, Dolby Laboratories, Inc., LG Electronics, Netflix, Inc., Panasonic Corporation, Samsung Electronics Corporation, Sony Corporation, Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox, Universal Pictures, Warner Bros. Entertainment Inc.

Již během veletrhu CES 2016 v Las Vegas ve dnech 6. až 9. ledna představilo několik výrobců první modely televizorů s označením Ultra HD Premium. Jsou mezi nimi výrobky firem Samsung, Panasonic a LG.

Spotřebiče opatřené logem Ultra HD Premium musí splňovat mimo jiné tyto požadavky:

Rozlišení: 3840x2160


Barevná hloubka: 10bit
Široká škála barev
Vstup signálu: BT.2020
Reprodukce: více než 90% barev P3
High Dynamic Range
SMPTE ST2084 EOTF

s využitím materiálů UHDA, satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články