Quantcast

BBC PRIME zahajuje dnes vysílání s polskými titulky

| Tisk

BBCVaršava, Praha, 16. ledna 2003 - BBC PRIME dnes zahajuje vysílání v Polsku s polskými titulky.

Polská distribuční agentura Program již uzavřela sérii smluv o šíření signálu BBC PRIME s lokálními kabelovými operátory, a to včetně největších operátorů na polském trhu, firmami MultiMedia a Stream. Díky tomu bude BBC Prime již dnes dostupná pro 225.000 domácností.

BBC PRIME již nyní vysílá vybrané pořady s polskými titulky, jejichž polskou verzi technicky zabezpečuje londýnská společnost TTL (Television Translation Ltd.) spolu s varšavskou překladatelskou agenturou Master Film Ltd. Společnost Feedback/Hill and Knowlton pak pro BBC PRIME na polském trhu zajišťuje public relations.

BBC PRIME u příležitosti vstupu na polský trh připravila setkání pro polské distributory, novináře, politiky a ostatní osobnosti veřejného života na půdě varšavské Universitní knihovny.

Wayne Dunsford, ředitel kanálů BBC Worldwide pro Evropu, Blízký východ, Indii a Afriku, uvedl: "Kabeloví operátoři rozpoznali potenciál zábavného kanálu jakým je BBC PRIME a vidí v něm nový způsob, jak zvýšit přidanou hodnotu svých sítí. BBC PRIME vysílá polské i anglické titulky, aby nabídla polským divákům zábavu i vzdělávání."



BBC PRIME je vedle BBC World jedním ze dvou hlavních globálních kanálů BBC vysílaných mimo území Velké Británie. BBC PRIME vznikla v roce 1995 a je zaměřená na zábavné a vzdělávací pořady, BBC World je zpravodajským kanálem. V České republice je BBC PRIME od října 2002 dostupná s českými titulky asi 170.000 domácnostem prostřednictvím sítí TES Media a Intercable CZ.

BBC PRIME patří mezi nejoblíbenější kanály a je na na čtvrté příčce sledovanosti celoevropských kanálů. Své vysílání šíří ve 100 zemích a teritoriích Evropy, Afriky a Blízkého východu prostřednictvím kabelu nebo satelitu více než 11 milionům předplatitelů. Každý rok přináší 2200 hodin nových pořadů, včetně oblíbené talk-show Micheala Parkinsona, Tops of the Pop, EastEnders, The Weakest Link (Nejslabší! Máte padáka!), Liquid News a BBC Learning.

Tisková zpráva





Reklama




Vybrané články