Quantcast

Skylink zařazuje Sport1 HD, Prima +1 HD, JOJ +1 HD a JOJ Cinema HD

| Tisk

logo Provozovatel česko-slovenské satelitní DTH platformy Skylink rozšiřuje programovou nabídku o další stanice ve vysokém rozlišení (HDTV) - Prima +1 HD, JOJ +1 HD a placené programy JOJ Cinema HD a Sport1 HD. Přidává také nový produkt Skylink Ochutnávka.

Vlastník satelitní služby Skylink dnes na tiskové konferenci odhalil programové novinky, které souběžně vstupují do nabídky. Balíček DIGITAL se rozšiřuje o stanice Prima +1 HD a JOJ +1 HD. Dále se posiluje placená nabídka - sportovní kanál Sport1 HD a filmový program JOJ Cinema HD. Obě tyto stanice byly doposud klientům dostupné jen v SD rozlišení. Nyní si mohou zmíněné programy vychutnat ve více detailech.

Vysílání původních SD verzí stanic Sport1 a JOJ Cinema bude ukončeno v dohledné době. Zákazníci by si proto měli naladit kvalitnější HD verze co nejdříve. Zařazení kanálů do programových balíčků zůstává nezměněno – JOJ Cinema HD bude i nadále součástí balíčku Smart (a vyšších) a Sport 1 HD součástí balíčku Multi (a vyšších).

Mezi novinkami nefiguruje stanice Film+ HD, která byla zmíněna ve firemním časopise Skkylink magazín. Údajně se tato stanice v magazínu objevila omylem. Program Film+ zůstává pro klienty Skylinku jen v SD rozlišení.

Programy s hodinovým časovým posunem: Prima +1 HD, JOJ +1 HD

Prima +1 HD a JOJ +1 HD jsou zbrusu novými programy české skupiny Prima, resp. slovenské JOJ. Oba programy poskytnou stejný obsah jako Prima HD, resp. JOJ HD ale s hodinovým časovým posunem. To znamená, že pořady se na těchto nových pozicích budou vysílat o hodinu později proti jejich mateřské programové verzi. Zákazníci Skylinku tak mohou sledovat například hlavní zpravodajskou relaci Primy nikoliv v 18:55 hodin ale až v 19:55 hodin, hlavní večerní pořad na +1 verzi Primy stanice začne ve 21:15 hodin. Obdobně na slovenské JOJ HD.

Naši předplatitelé tak nepřijdou o svoje oblíbené pořady, které by jim jinak utekly,“ říká Jaromír Glisník, člen představenstva skupiny M7 Group, která provozuje satelitní platformu Skylink. „Nová funkce potěší téměř třetinu obyvatel České republiky a Slovenska, kteří přijímají satelitní televizi přes službu Skylink,“ dodává. Oba programy budou součástí základního balíčku Digital a diváci je mohou naladit s níže uvedenými parametry.

Nový produkt v nabídce Skylinku - Skylink Ochutnávka

Zákazníci Skylinku si možná vzpomenou na nepravidelné promo akce provozovatele, kdy zákazníkům umožnil volný přístup k některému placenému programu. Tuto promo akci se operátor platformy rozhodl posílit a poskytovat ji pravidelně - stále. Nová programová pozice ve vysílání Skylinku s názvem "Skylink Ochutnávka" je určena k pravidelnému představení jednoho z placených programů provozovatele zákazníkům s balíčkem DIGITAL.

Každý měsíc bude na programové pozici "Skylink Ochutnávka" se měnit program, jenž bude nabízen na všech aktivních kartách Skylink. Znamená to, že během ochutnávky bude program šířen na dvou různých frekvencích - na původní a též v multiplexu s pozicí "Skylink Ochutnávka".

Programová pozice Skylink Ochutnávka si klade za cíl poskytnout jednoduchý přístup k placenému programu zákazníkům bez složitého vyhledávání promo programu mezi vysílanými programy.

Skylink začne s ochutnávkou programu AMC Channel. Právě tato stanice bude v tomto měsíci dostupná všem zákazníkům.



TV8 přechází do HD

Z nedávných změn připomeňme i přechod slovenské volně šířené privátní televize TV8 z MPEG-2/SD do MPEG-4/HD.

Skylink tak zůstává lídrem v zavádění programů ve vysokém rozlišení. Po dnešním spuštění 4 nových HD programů lze na Skylinku naladit již 61 programů v HD kvalitě, což představuje téměř polovinu programové nabídky.

Přeladění programů Hustler TV a Brazzers TV Europe

Menší přeladění nyní čeká zákazníky Skylinku s placenou televizí, kteří sledují kanály pro dospělé - konkrétně stanice Hustler TV a Brazzers TV Europe. Oba MPEG-2/SD programy se budou nadále vysílat na hlavním evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E ale z nové frekvence. Čas na přeladění set top boxu na nové parametry mají diváci do konce tohoto roku (tj. do 31.12.2016).

Satelitfrekvencepol.SRFECnorma/modulaceprogramy
Astra 3B (23,5°E)12,070 GHzH275003/4DVB-S/QPSKSport1 HD, Prima +1 HD, JOJ +1 HD, JOJ Cinema HD
Astra 3B (23,5°E)12,344 GHzH299002/3DVB-S2/8PSKSkylink Ochutnávka
Astra 3B (23,5°E)12,363 GHzV295003/4DVB-S2/8PSKTV8 HD ( FTA)
Astra (19,2°E)12,515 GHzH220005/6DVB-S/QPSKHustler TV, Brazzers TV Europe

Tabulka - Nové technické parametry nových stanic a parametrů

redakce





Reklama




Vybrané články