Quantcast

Diváci v Praze a okolí si již mohou naladit test z24

| Tisk

Na klasickou pozemní anténu mohou domácnosti v Praze a okolí naladit testovací vysílání nové české zpravodajské televize z24. Programová pozice z24 se objevila v síti společnosti Prague Digital TV.

Společnost Prague Digital TV (PDTV), operátor regionální vysílací platformy RS4 (Regionální síť 4), rozšířila svůj DVB-T multiplex o programovou pozici z24. Na nové pozici se již vysílá logo a zkušební obrazec připravované zpravodajské televize z24.

Zkušební vysílání z24 tak mohou naladit domácnosti v Praze a okolí, které přijímají DVB-T multiplex RS4 na K46 (674 MHz), který je šířen z lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh. Programová pozice z24 se objeví na přijímačích automaticky nebo po provedení nového naladění K46.

V tuto chvíli se jedná o technické vysílání, aby si náš klient ověřil rozsah a kvalitu pokrytí vysílání,“ dodává Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV.

Jak jsme ohlásili na naší poslední tiskové konferenci, rozumíme tomu, že je nyní nezbytné, aby byl nový zpravodajský kanál Z24 dostupný v terestrickém vysílání. Víme, že možnosti systému jsou omezené a z toho důvodu nyní aktivně vyjednáváme s jednotlivými poskytovateli, abychom překonali kapacitní problém multiplexů,” říká Pal Milkovics, podnikatel v oblasti médií a jeden z vlastníků Z24.

V multiplexech s celostátním pokrytím neexistují v současné době žádné volné pozice a z toho důvodu plánuje S&P Broadcasting, provozovatel z24, vyřešit tuto situaci dvěma cestami:
* pokusit se uzavřít dohodu s poskytovateli televizního vysílání tak, aby došlo k uvolnění místa v multiplexech s celostátním pokrytím
* uzavřít dohodu s regionálními poskytovateli služeb multiplexu


obrázek

Po novém proskenování televizoru nebo set top boxu najde uživatel tyto programy:

- Harmonie TV (nevysílá)
- KinoSvět


- Praha TV
- Retro Music TV
- Slušnej kanál
- z24
- rádio Český Impuls
- rádio Dechovka

Nová zpravodajská televize z24 chce zahájit vysílání během léta. Program se má brzy objevit i v nabídkách kabelových operátorů a rovněž i na satelitu.

redakce





Reklama




Vybrané články