Quantcast

EMV chce po ČR jednu miliardu za TV3

| Tisk

TV3Lucemburská společnost European Media Ventures (dále jen EMV) požaduje po České republice náhradu škody za ušlou investici do televize TV3. EMV v pondělí sdělila, že chce od ČR přes miliardu korun, což má být tržní hodnota TV3 před tím, než ztratila možnost vysílat. EMV podle Cooka do TV3 údajně investovala 16 mil. USD. To však bývalý majitel TV3 Martin Kindernay odmítá.

Společnost EMV tvrdí, že na základě dohody mezi Hospodářskou unií belgicko-lucemburskou a ČR o vzájemné podpoře a ochraně investic podala českému ministerstvu financí (MF) tzv. Oznámení o existenci sporu. Pokud EMV a MF během 6 měsíců nenajdou smírné řešení, hodlá EMV zahájit proti Česku arbitrážní řízení.



Televize TV3 zahájila vysílání 25.května 2000 na terestrických vysílačích v Hradci Králové a v Praze, kde nahradila původně vysílaný hudebně-sportovní program Galaxie. TV3 vysílala od počátku také na satelitu - v rámci domácí platformy Czech Link. Později se objevila i v základní nabídce placené TV UPC Direct na družici Astra 19.2E.
Vysílání TV3 bylo koncem června 2002 přerušeno na dobu 30 dnů. Vysílání již však nebylo obnoveno.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články