Quantcast

Německá platforma Freenet TV nyní i přes satelit

| Tisk

logo Provozovatel německé terestrické placené televize Freenet TV rozšířil svoje služby pro televizní diváky. Od středy 28. března poskytuje televizní služby nejenom přes terestrické vysílače ale také i přes evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2°E.

Cílem projektu Freenet je poskytnout německým domácnostem se satelitní anténou přístup k německým privátním programům v HD rozlišení. Ty jsou zakódované a poskytovány jen za poplatek. Doposud si mohli diváci vybírat ze služeb HD+, kterou provozuje společnost HD PLUS GmbH a Diveo od lucemburské společnosti M7 Group.

V nabídce satelitní služby Freenet TV jsou programy německé mediální skupiny RTL (RTL HD, RTL2 HD, Nitro HD, VOX HD, n-tv HD, Super RTL HD) a ProSiebenSat.1 Media SE (Pro7 HD, Sat.1 HD, kabel eins HD, Sixx HD, Sat.1 Gold HD, Pro Sieben Maxx HD), dále Disney Channel HD, Nickelodeon HD, MTV HD, Welt HD, Sport1 HD, Eurosport1 HD, TLC HD, DMAX HD, Insight TV HD a Tele5 HD. Programová nabídka se má postupně rozšiřovat o další stanice.


obrázek

▲ Obr č. 1 - CI+ modul Freenet a certifikovaný přijímač TechniSat DIGIT S4 freenet TV (zdroj: freenet TV)

Vedle německých komerčních stanic mohou zákazníci sledovat i všechny německé veřejnoprávní programy a řadu dalších zahraničních stanic v HD a SD rozlišení, které jsou šířeny přes Astru na 19,2°E.



Satelitní službu Freenet mohou zákazníci sledovat prostřednictvím CI+ modulu, který uživatel vloží do televizoru nebo satelitního set top boxu s CI+ slotem nebo přes certifikovaný přijímač. Aktuálně má operátor v nabídce DIGIT S4 freenet TV od společnosti TechniSat. Nespornou výhodou CI+ modulu je možnost sledovat programy Freenetu na vlastním přijímači, který má CI+ rozhraní. Modul s kartou funguje je možné použít jako pro satelitní Freenet, tak i službu poskytovanou v německém DVB-T2.

První 3 měsíce je Freenet pro nové zákazníky zdarma, pak je nutné zaregistrovat přijímač nebo CI+ modul na stránkách www.freenet.tv. Po skončení bezplatného období stojí satelitní Freenet 5,75 eur měsíčně. Službu může zákazník uhradit inkasem. Provozovatel také nabízí roční předplatné za plnou cenu za 69 eur.

redakce





Reklama




Vybrané články