Quantcast

M7 Group expanduje na německý DTH trh s hybridní platformou Diveo

| Tisk

logo Na německém trhu vzniká nová hybridní platforma. Dostala název Diveo a provozuje ji lucemburská mediální skupina M7 Group, která v Česku a na Slovensku provozuje satelitní DTH platformu Skylink.

Nová hybridní platforma Diveo poskytne přístup k německým programům ve vysokém rozlišení (HDTV), placeným stanicím a rovněž bude nabízet řadu interaktivních služeb jako video na požádání, archívy, aplikace Pause TV, restart TV a nahrávání na cloudové úložiště. Služba může oslovit až 17 milionů německých domácností, které sledují programy ze satelitního systému Astra na pozici 19,2°E.

Diveo bude z velké části konkurovat stávající platformě HD+. Divákům umožní sledovat německé privátní televizní programy ve vysokém rozlišení (HDTV) - konkrétně RTL HD, RTL 2 HD, Super RTL HD, Nitro HD, Vox HD, Sat.1 HD, Pro Sieben HD, kabel eins HD, Sat.1 Gold HD, Pro Sieben Maxx HD, Sixx HD, Tele5 HD, DMAX HD, TLC HD, Eurosport 1 HD, Sport1 HD, Disney Channel HD, Nickelodeon HD, Comedy Central HD, Deluxe Music HD, VIVA HD, MTV HD, n-tv HD a Welt HD. Za tento balíček s názvem "Erlebnis Paket" bude Diveo svým zákazníkům účtovat 7,90 eur měsíčně. V rámci promo akce mohou klienti novou službu bezplatně otestovat za 0 eur po dobu třiceti dní. Akce potrvá do 30.4.2018.

Součástí balíčku "Erlebnis Paket" nejsou německé veřejnoprávní programy Das Erste HD, ZDF HD a jejich tématické programy, zemské programy v HD ani teleshoppingové stanice. Všechny tyto kanály se vysílají bezplatně ( FTA). Díky tomu s předplatným 24 privátních HD programů získá divák přístup k více než 50 stanicím v HD kvalitě.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Stránky platformy Diveo

Diveo se sloganem “Diveo macht TV unverpassbar” nabízí přístup k až 70 televizním programům v HD rozlišení, rostoucí knihovnu televizních pořadů a video na požádání (VOD). Další různé interaktivní funkce jako Pause TV, Restart TV a nahrávání na cloud zajistí, že programy mohou být sledovány kdykoliv a kdekoliv a to jak v televizoru, tabletu, smartphonu či na webu. Pro náročnější zákazníky Diveo nabídne přístup k více než 20 prémiovým kanálům, které může zákazník sledovat kdykoliv, kdekoliv i na jakémkoliv zařízení.



Náročnější diváci si mohou vybrat balíček "Entdecker Paket", který poskytuje operátor za 11,90 eur měsíčně. Divákům nabízí přístup ke třem prémiovým programům. Zákazník si může vybrat tři z 27 nabízených programů (13th Street HD, auto motor sport, AXN HD, E!, Fox HD, Fuel TV HD, Gute laune TV, Heimatkanal, kabel eins classics, Kinowelt.tv, Marco polo TV, Mezzo Live HD, MTV Live HD, Nat Geo Wild HD, Nat Geo HD, Nick Jr., Penthouse HD, Planet HD, Pro Sieben FUNHD, RCK TV, Sat.1 Emotions, Silverline Movie Channel HD, Sony Channel HD, Sport1 US HD, Sportdigital HD, Syfy HD a Universal Channel HD). Své oblíbené programy může měnit každý měsíc.

Kompletní nabídku (balíček "Vielfalt paket") - tedy všechny privátní HD kanály plus všechny stanice z balíčku "Entdecker Paket" zájemce pořídí za 16,90 eur měsíčně.

Platforma Diveo je dostupná na běžných set top boxech a zejména na všech běžných televizorech připojené na internet pro využití všech dostupných funkcí. Diveo je možné sledovat prostřednictvím CI+ modulů, který se vloží do Smart TV. Nezbytná je instalace aplikace Diveo Smart TV. První taková aplikace bude již brzy dostupná pro televizory značky Samsung. Brzy se objeví i pro televizory jiných výrobců.

Společnost M7 Group doposud na německém trhu působila jako přední poskytovatel televizní zábavy pro kabelové a IP sítě. Nyní rozšiřuje svoji přítomnost na trhu o služby pro koncové zákazníky.

redakce





Reklama




Vybrané články