Quantcast

Šlágr 2 má satelitní licenci. Barrandov Family se může přejmenovat na Barrandov News

| Tisk

Druhý program hudební a teleshoppingové stanice Šlágr může vysílat přes satelit. Společnost Barrandov Muzika může rebrandovat svůj kanál na Barrandov News. Rozhodla o tom RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 10. zasedání konaném 5. června 2018.

Šlágr 2 se satelitní licencí

Český regulátor médií udělil společnosti Šlágr TV satelitní licenci pro program s názvem Šlágr 2. Stanice, která byla doposud dostupná u kabelových operátorů a na klasickou pozemní anténu v regionálním multiplexu RS8 (Regionální síť 8) v DVB-T v MPEG-4 a v přechodovém DVB-T2 multiplexu PS12, brzy naladí diváci i na satelitu Astra 3B (23,5°E), kde vysílá satelitní platforma Skylink.

Podle licenčních podmínek nabízí Šlágr 2 originální teleshoppingový program s akcentem na hudbu a zábavné pořady. Vysílání může být šířeno na území České republiky a Slovenska v českém jazyce. Regulátor zároveň informoval svůj slovenský protějšek, tj. Radu pro vysílání a retransmisi, že na slovenském území se může vysílat stanice Šlágr 2 s českou licencí.

Satelitní licence pro Šlágr 2 platí 12 let.


obrázek

Vzniká Barrandov News

Regulátor na stejném zasedání také schválil požadavek společnosti Barrandov Muzika. Stanice Barrandov Family se může přejmenovat na Barrandov News, čímž pravděpodobně vznikne nová zpravodajská televize.

Barrandov News bude již třetí brend pro čtvrtý kanál z televizní skupiny Barrandov. Stanice nejprve vysílala hudební a zábavní program jako Barrandov Muzika. Začátkem roku 2017 byl program přeformátován na Barrandov Family, který se zaměřil na reprízy pořadů vlastní tvorby. Barrandov Family jako jediný z programů televizní skupiny Barrandov oficiálně působí na celém území bývalé federace. Vysílání Barrandov Family šíří pozemní multiplexy v Česku a na Slovensku. Žádná satelitní platforma nemá tento program ve své nabídce.

Rádio Program má novou satelitní licenci

Česká křesťanská rozhlasová stanice Rádio Proglas se může vysílat přes satelit podle nové licence. RRTV udělila brněnské společnosti Radio Progras s.r.o. licenci k šíření programu Radio Program prostřednictvím satelitu. Licence pro satelitní šíření platí 8 let.



17 satelitních licencí pro RFE/RL (Rádio Svobodná Evropa/Rádio Liberty)

O satelitní licence požádala také společnost RFE/RL, Ic, odštěpný závod o 17 licencí pro různé verze prograů Rádio Svobodná Evropa (RFE) a Rádio Liberty (RL) - konkrétně pro Radio Svoboda, Ozodlik Radiosi, Azatlyk Radiosy, Radio Ozodi, Radio Slobodna Evropa, Mashaal Radio, Radio Europa Libera, Azatutyun Radiokayani, Da Azadi Radio / Radio Yi-Azadi, Azadliq Radiosu, Radio Tavisupleba, Radio Farda, Radio Evropa E Lire, Azattyk Unalgysy.

Nova s licencemi pro internetové vysílání

Televizní skupina Nova získala licence pro internetovou distribuci svých programů - konkrétně pro TV Nova, Nova Gold, Nova 2, Nova Action a Nova Cinema. Licence platí pro šíření programů na stránkách voyo.cz nebo voyo.nova.cz, případně jiné webové stránce provozované na doméně druhého řadu s názvem nova.cz.

redakce





Reklama




Vybrané články