Quantcast

Travelxp 4K již vysílá v češtině

| Tisk

Na českém a slovenském trhu se může vysílat plně lokalizovaný kanál v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD/4K). Provozovatel stanice Travelxp začal vyrábět svůj cestopisný kanál v Ultra HD rozlišení s českým dabingem.

Vysílání Travelxp 4K je kompletně lokalizováno do češtiny.

Travelxp 4K v současné době ale není v nabídce žádného televizního operátora. "Program je k dispozici a věříme, že se dostane co nevidět i k divákům," uvedl Jozef Pipek ze společnosti IFC Media, která je distributorem kanálů Travelxp HD a Travelxp 4K v České republice a na Slovensku.

Distribuční signál Travelxp 4K je v Evropě poskytován ze satelitů Astra na pozici 19,2°E a Eutelsat Hot Bird na 13°E. Vysílání je zakódováno a dostupné pro abonenty HD+ (Astra) a televizní operátory. S českou jazykovou stopou je Travelxp 4K pouze na satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E), kde je vysílání zakódováno systémem Viaccess.


obrázek

Stávající HD verzi stanice mohou sledovat zákazníci satelitní platformy Skylink již v základním balíčku DIGITAL, dále je program Travelxp HD poskytován v síti Slovak Telekom v rozšířené nabídce XL a u operátora T-Mobile Czech republic v rozšířené nabídce Premium. Vedle českého dabingu je volitelně dostupná i původní anglická jazyková verze.

Travelxp HD přináší zajímavé cestopisné a lifestylové pořady z téměř 50 zemí světa a to to všechno výhradně z vlastní produkce. Stanice si díky tomu získal fanoušky. Sesterský kanál Travelxp 4K přináší program v Ultra HD rozlišení, tedy 4x vyšší kvalitě obrazu než v původním HD.

Travelxp 4K je nabízen ve 4K rozlišení v 10bitovém barevném prostoru REC 2020, 50 snímků s HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR (High Dynamic Range).

technické parametry - Travelxp 4K:

satelit: Eutelsat Hot Bird 13E (13°E)
frekvence: 10,727 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Travelxp 4K
service ID: 4603
video PID: 457 (HEVC/4K)
audio PIDy: 458 anglicky (AAC), 459 česky (AAC)
CA systém: Viaccess (CAID 0500)

redakce





Reklama




Vybrané články