Quantcast

TV Prima: V DVB-T2 zdarma jen v kvalitě SD+, v HD jen za poplatek

| Tisk

Česká privátní skupina Prima reagovala na dnešní ohlášení programové nabídky ve finálních DVB-T2 sítích společnosti České Radiokomunikace (ČRa). V pozemním vysílání bude Prima poskytovat zdarma jen v kvalitě SD+. Další kapacitu bude používat pro chystaný program CNN Prima News a placené vysílání.

"Skupina Prima nikdy neplánovala na platformě DVB-T2 vysílat zdarma v kvalitě HD. Diváci tak v rámci pozemního vysílání DVB-T2 budou moci sledovat zdarma vysílání kanálů skupiny Prima ve kvalitě SD+," prohlásila dnes za televizní skupinu Prima tisková mluvčí Gábina Semová.

"Nasmlouvané kapacity v DVB-T2 hodlá skupina Prima využít pro spuštění dalších kanálů, jako například CNN Prima News, nebo realizovat spuštění placené televize na této platformě prostřednictvím operátora, který dojedná podmínky napříč trhem a novou placenou televizní službu na trh uvede," nastínila další využití nové DVB-T2 kapacity mluvčí Primy.

"Věříme, že placený model může dobře fungovat. Ukazují to zkušenosti z Rakouska (Simpli TV) nebo Německa (Freenet TV), a proto na tuto možnost chceme být připraveni. Zároveň plánujeme využívat kapacitu datového toku jednotlivých kanálů na zkvalitnění nabídky interaktivních služeb, jako je například HbbTV, nebo DVB titulků," popisuje mluvčí Primy Gábina Semová.



"Placené HD vysílání kanálů skupiny Prima bude dále realizováno pouze prostřednictvím smluvních satelitních, kabelových a IPTV operátorů," dodala mluvčí TV Prima.

Ve finálních DVB-T2 sítích tak budou vedle programů ČT vysílat ve vysokém rozlišení v kvalitě HD Ready (1440x1080, 50fps) jen programy Barrandov HD a Seznam.cz TV CZ. Ostatní stanice budou v SD rozlišení (960x540, 50 fps), podobně jako v PS12.

redakce





Reklama




Vybrané články