Quantcast

Fotbalové ligy v sezóně 2019/2020. Kde je hledat v televizi?

| Tisk

Některé fotbalové ligy jsou již v plném proudu, některé další mají krátce před svým zahájením. Na jakých domácích televizních programech je možné sledovat přední fotbalové soutěže? Na tuto otázku Vám přinese odpověď tento článek.

V plném proudu je čínská fotbalová liga Chinese Super League (Čínská superliga). Přenosy vysílá provozovatel kanálů Arena Sport. Americkou ligu Major League Soccer najdou zájemci na programech Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Lukrativní anglická fotbalová Premier League se od nové sezóny stěhuje na nový kanál Premier Sport. Vedle Premier League bude vysílat i druhou nejvyšší fotbalovou soutěž Championship a také skotskou ligu, která byla zahájena 3. srpna 2019. Přenosy z Championship vysílá také Arena Sport. Anglický ligový pohár bude vysílat Nova Sport.

Česká fotbalová Fortuna Liga byla zahájena 13. července 2019. Kompletní práva drží O2TV. Některé zápasy vysílá ČT Sport a Orange Sport. O týden později začala Národní liga. Přenosy najdou diváci na programu ČT Sport, kde se vysílají i přenosy Poháru FAČR.

Ve stejný den jako druhá česká liga byla na Slovensku zahájena nová sezóna nejvyšší fotbalové Fortuna ligy. Zápasy vysílá veřejnoprávní RTVS na svém druhém televizním programu a rovněž Orange Sport. Slovenský fotbalový pohár vysílá Dvojka.

Německá fotbalová Bundesliga odstartuje 17. srpna 2019 a přímé přenosy budou vysílat kanály Digi Sport. Druhá německá fotbalová Bundesliga byla zahájena již 27. července 2019. I tuto ligu najdou diváci na programech skupiny Digi Sport. DFB-Pokal vysílají programy Nova Sport.

Na programech Nova Sport najdou fotbaloví fanoušci také nejvyšší francouzskou fotbalovou ligu Ligue 1, která startuje 10. srpna 2019. Druhou nejvyšší ligu Ligue 2 vysílají rovněž programy Nova Sport.

Sportovní stanice Sport1 a Sport2 vysílají portugalskou Premeira Liga a nově také tureckou soutěž Süper Lig.

Španělskou ligu Primera División (startuje 17.8.) a italskou Serie A (24.8.219) divákům přinesou programy Digi Sport.



Stanice Arena Sport vysílají také nizozemskou Eredivisie, rakouskou fotbalovou Bundesligu a Švýcarskou Superligu. Tyto ligy již běží od 3.8., 27.7., resp. 20. července 2019.


země/ligaNova sportDigi sportPremier SportArena SportČT sportO2TVOrange sportSport 1 / 2Dvojka
AnglieX
Anglie 2XX
Anglie - ligový pohárX
ČeskoXXX
Česko 2X
Česko - pohárX
NěmeckoX
Německo 2X
Německo - pohárX
FrancieX
Francie 2X
SlovenskoXX
Slovensko - pohárX
TureckoX
PortugalskoX
NizozemíX
RakouskoX
ČínaX
USAX
SkotskoX
ŠpanělskoX
ItálieX
ŠvýcarskoX

▲ Tab č. 1 - Přehled fotbalových soutěží na televizních programech

Přehled vznikl ve spolupráci s webem sportslive.sk.

redakce





Reklama




Vybrané články