Quantcast

Nedostatek karet UPC Direct

| Tisk

Společnost UPC Česká republika spustila na jarní období dvě akční cenové nabídky na placenou satelitní televizi UPC Direct. Za výhodné ceny získá divák slevu na základní nabídku Rodina, prémiové kanály HBO a Private Gold. Navíc za přijímací zařízení - digitální přijímač Philips, nebo samostatnou kartu, nemusí zájemce platit žádnou zálohu.

Vše by mohlo probíhat podle připraveného 'scénáře', kdyby nedošlo ke kuriozní situaci. Na trhu je v současné době nedostatek samostatných dekódovacích karet na UPC Direct. Na tento problém nás upozornilo několik našich čtenářů i prodejců.

O samostatné přístupové karty je zájem, zejména mezi majiteli přijímačů vybavených dekodérem Cryptoworks, kteří se rozhodli příjem rozšířit i o placenou službu UPC Direct.
Samotné karty však nejsou, i při výhodných jarních nabídkách budou uspokojeni pouze zájemci, kteří nevlastní žádný satelitní komplet. Ti si odeberou přijímač včetně karty, zaplatí za konvertor, parabolu a montáž. (což je standartní postup při odběru kompletu přijímač + karta).

Samotné karty nejsou, ale komplety přijímač Philips + karta jsou. Pro upřesnění - prodejce obdrží od UPC na sklad přijímač s vloženou kartou v krabici, nebo samostatnou kartu. V případě nedostatku karet by bylo jednoduché z krabice Philips vyndat kartu a nabídnout ji zájemcům samostatně. UPC však podmiňuje karty v přijímačích dodat pouze spolu s receiverem Philips. Prodejce NESMÍ rozdělit komplet na přijímač a kartu, je mu navíc doporučeno nabídnout zákazníkovi i přijímač, který si může např. "uložit do skříně".
Jde určitě o kuriózní situaci, kdy zájemce, který se rozhodl objednat službu UPC Direct, musí odebrat i jejich přijímací zařizení (přijímač), byť v době akční nabídky je při odebrání karty i karty s přijímačem cena stejná - zdarma.



Čtenáře teď zřejmě napadá otázka, proč tato situace nastala. S počtem abonentů má pravděpodobně nedostatek dekódovacích karet UPC pramálo společného. Důvodem může být určitá obchodní politika UPC, nebo má UPC obavy ze zneužití "ztracených" karet?
Samotné vedení UPC k nedostatku karet na UPC Direct neodpoví konkrétně ani prodejcům, stejně jako nám na tyto i další technické dotazy.
A zájemci jen o samotnou dekódovací kartu UPC si budou muset ještě počkat. Nová dodávka přístupových karet by měla být na trhu snad až v průběhu května.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články