Quantcast

Discovery Showcase HD a Fine Living končí

| Tisk

Americká společnost Discovery zavírá tři své placené dokumentární kanály. Od Nového roku nebudou vysílat stanice Fine Living, Discovery Showcase HD a Discovery World. Na těchto programech vysílá v pravém horním rohu textovou informaci o uzavření vysílání.

Discovery Communications se rozhodla optimalizovat své portfolio lineárních kanálů a přestane od roku 2021 vyrábět a distribuovat tři své tématické stanice Discovery Showcase HD, Fine Living a Discovery World. První dvě se vysílají i na českém a slovenském trhu, třetí z nich byl ze střední Evropy stažen před několika lety.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Discovery Showcase HD - záběr z příjmu stanice

Discovery v roce 2017 koupila společnost Scripps Network. Tím získala i zmíněnou stanici Fine Living ale také další kanály jako Food Network a Travel Channel, které zůstanou v provozu i nadále.

ČTĚTE TAKÉ:
Končí také Discovery Showcase HD a Discovery World
Fine Living v Česku a na Slovensku končí

Fine Living se zaměřuje na pořady o životním stylu - o renovací domů, gastronomii a cestování. Některé typy pořadů by chtěla společnost Discovery nabídnout na chystaném programu HGTV (Home & Garden TV), který se již vysílá v některých zemích - například v Německu či Velké Británii, kde se program vysílá dokonce volně ( FTA).

Aktuálně mohou obdobný content hledat diváci na jiných placených stanicích jako je Spektrum Home, TV Paprika, TV Mňam či na nedávno spuštěném exkluzivním programu Canal+ Domo.




obrázek

▲ Obr č. 2 - Fine Living - záběr z příjmu stanice

Discovery Showcase HD odstartoval v roce 2008, v době, kdy na trhu byla poptávka po stanicích ve vysokém rozlišení (HDTV) a zároveň málo obsahu v HD. Vznikl proto kombinovaný kanál, který přinášel výhradně nativní obsah vyrobený pro stanice Discovery Channel a Animal Planet. Postupně stanice ztrácela svůj význam - Discovery jednotlivé tématické kanály začala vysílat ve vysokém rozlišení.

Discovery World (dříve Discovery Civilisation) se vysílala na českém a slovenském trhu od dubna 2008 do roku 2017 s lokalizovaným obsahem formou dabingu. Divákům přinášela mix historických, kulturních dokumentů a dále příběhy ze života, dokumenty o průzkumech a bádání. Discovery World po odchodu ze středoevropského trhu fungoval v některých zemích.

Portfolio Discovery na českém a slovenském trhu od 1. ledna 2021 tvoří stanice Discovery Channel, Discovery Science, DTX, TLC, ID (Investigation Discovery), Travel Channel, Food Network, Animal Planet, Eurosport a Eurosport 2.

redakce





Reklama




Vybrané články