Quantcast

Rádio Sázava může odstartovat v DAB, má licenci

| Tisk

Další rozšíření programové nabídky digitálního rozhlasového vysílání v systému DAB (Digital Audio Broadcasting) mohou očekávat posluchači a vlastníci DAB přijímačů.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo Rádio Sázava (foto: FB/Rádio Sázava)

Rádio Sázava získalo licenci na digitální vysílání. Rozhodla o tom česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 16. zasedání konaného 18.10.2022, kdy rozhodla o udělení licence společnosti Dada Media s.r.o. k šíření programu Rádio Sázava prostřednictvím zemského digitálního rozhlasového vysílání. Licence byla udělena na 8 let.

Rádio Sázava se objevilo na "TEST" pozici v COLOR DAB+ multiplexu, ve kterém již běž běžel testovací obsah.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Pokrytí COLOR DAB+ multiplexu, který bude šířit vysílání stanice Rádio Sázava (foto: FB/Rádio Sázava)

Vysílání Rádio Sázava aktuálně mohou zájemci poslouchat přes internet. Stanice se zaměřuje na rock, folk, country a soundtracky.



COLOR DAB+ multiplex se vysílá na bloku 7C z vysílačů Praha - Rošického stadion a Benešov - Lbosín. Vysílače v rámci jednofrekvenční vysílací sítě (SFN) pokrývají Prahu, značnou část střední Čech, částečně severní, východní a jižní Čechy.

Zánik digitální licence Hlas Prahy

RRTV na stejném zasedání vzala na vědomí, že společnosti PRAHA TV s.r.o. zanikla k 1. říjnu 2022 licence na digitální vysílání (DAB) pro šíření rozhlasového vysílání programu Hlas Prahy.

redakce





Reklama




Vybrané články