Quantcast

Skylink: Jednání o Markíza HD ještě nezačala

| Martin Vyleťal | tisk

Slovenská komerční jednička TV Markíza oznámila zahájení vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Program Markíza HD bude vysílat stejný obsah jako stávající kanál ve standardním rozlišení - lišit se bude zejména obrazovou kvalitou.

Program se postupně dostane do nabídek kabelových, satelitních a IPTV operátorů na Slovensku. Rozsah programu s HD obsahem ale bude záležet jen na zájmu operátorů a také diváků. Vysílací práva na HD obsah jsou totiž dražší.

Objeví se Markíza HD na satelitu? "O záměru Markízy dělat HDčko jsem se dověděl toto úterý," uvedl na dotaz webu parabola Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec za provozovatele platformy Skylink a dodává "nemám ovšem žádné bližší informace."

Podle Glisníka není problém program zařadit do nabídky. Je třeba vyřešit otázku financování nákladné satelitní distribuce. "Obecně platí, že jsme schopni zajistit satelitní distribuci jakémukoli neplacenému programu, pokud si ji uhradí. Vše je jen otázkou peněz a způsobu financování. A tuto hádanku musíme vždycky vyřešit dříve, než začneme řešit otázku satelitní kapacity," říká šéf Jaromír Glisník za Skylink. "V případě Markízy jsme s jejím řešením ani nezačali," dodává.





Reklama




Vybrané články