Quantcast

Vicus Luxlink - první zákazník na satelitu Thor 3

| redakce | tisk

Skandinávský satelitní operátor Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) má prvního zákazníka na satelitu Thor 3 z nové orbitální pozice 4,3 st. západně. Na využívání kapacity Thoru 3 z nové pozice se dohodl s Vicus Luxlink.

Vicus Luxlink poskytuje teleport a související služby z jeho teleportu v Německu, poblíž hranic s Lucemburskem. S Telenorem podepsala společnost smlouvu na šest transpondérů s opcí na další dva. Komerční provoz nových služeb se očekává v únoru 2011.

Se souhlasem TSBc bude Vicus Luxlink instalovat a spravovat vlastní platformu na Makarios teleportu na Kypru a bude obsluhovat satelitní kapacitu pro internetové služby v regionu Středního Východu v zemích jako je Irák a Lisabon. Koncoví uživatelé budou pro příjem potřebovat parabolu o průměru 2,4 metrů, která bude schopná sledovat pohyb satelitu. Thor 3 již inklinuje.

"Jedná se o první velkou podepsanou smlouvu na inklinujícím satelitu Thor 3 z nové orbitální pozice 4°W," řekl Jose Salarme, manažer TSBc pro oblast Středního Východu.

Thor 3 je ještě schopný poskytovat služby po dobu šesti až deseti let. Družice původně pracovala na pozici 0,8°W. Po uvedení satelitu Thor 6 do provozu našel původní Thor 3 nové uplatnění - na nové orbitální pozici.





Reklama




Vybrané články