Quantcast

Skylink: TV8 zůstává, rozšíření nabídky později

| Martin Vyleťal | tisk

Nabídka satelitní platformy Skylink se pravděpodobně v únoru nerozšíří o další stanice. To byl původní plán společností TradeTec a Towercom, kteří satelitní službu v Česku a na Slovensku nabízejí.

Podle původního plánu měla TV8 vysílat na Skylinku do začátku ledna, později se s vysíláním stanice počítalo do konce minulého měsíce. TV8 na transpondéru Skylinku vysílá dál. Vypnutí se zatím neplánuje. Původně se měla kapacita TV8 rozdělit na dvě nové pozice pro stanice v MPEG-4/SD.

"Naše záměry se neustále vyvíjejí a nedovedu přesně stanovit datum startu dalších programů. Nemáme žádného kandidáta, který by na start spěchal (jako byl Golf Channel), takže se asi budeme držet tradičního jarního termínu," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec k zařazení dalších programů do nabídky.

Skylink obvykle zařazuje nové stanice 2x do roka - na jaře a na podzim. Po posledním podzimním prodloužení nakonec přichystal další tři rozšíření o Eurosport 2 (ve spolupráci s CS Link ), Penthouse HD1 (ve spolupráci s Canal Digitaal) a dočasné testovací vysílání slovenské TV8, které běží dodnes.





Reklama




Vybrané články