Quantcast

Skylink: O vyřazení TV Nova na Slovensku není rozhodnuto

| Martin Vyleťal | tisk

Česká komerční televize Nova v minulých dnech spolu s programy Nova HD a Nova Cinema zmizela ze slovenské nabídky středoevropské satelitní placené televize UPC Direct. Podobně může skončit i u dalších operátorů - včetně Skylink.

"O vyřazení Novy a Novy Cinemy na Slovensku dosud nebylo rozhodnuto," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, šéf společnosti TradeTec provozující platformu Skylink. Podle něj se bude postoj vyvíjet podle situace na trhu - tedy zda všechny platformy vyřadí z nabídky programy Novy (kromě Nova Sport). "Jde o to, aby byly stejné podmínky pro všechny satelitní platformy," říká.

TV Nova (vč. verze ve vysokém rozlišení Nova HD) a Nova Cinema nemají zájem vysílat pro slovenské území a to z důvodu vysílacích práv i strategických důvodů. Na Slovensku stejná mediální skupina CME provozuje vlastní kanály TV Markíza a TV Doma.

Obyvatelé Slovenska v příhraničních oblastech s Českem mohou nadále sledovat programy TV Nova a Nova Cinema prostřednictvím DVB-T multiplexu 2.





Reklama




Vybrané články