Quantcast

Provozovatel Deluxe Music v úpadku

| redakce | tiskobrázek k článku: Provozovatel Deluxe Music v úpadku

Společnost Deluxe Television, která provozuje mimo jiné digitální hudební televizi Deluxe Music, je v úpadku. Stanice Deluxe Music, která vznikla jako alternativa k MTV, hrozí ukončení vysílání.

Všechny záležitosti nyní budou prováděny se souhlasem předběžného insolvenčního správce a omezí veškeré další kroky televize. Zatím není jasné, jaké bude mít situace dopad na vysílání Deluxe Music a její odnože.

Firmu Deluxe Television založili v roce 2004 podnikatelé Markus Langemann a Cosmin-Gabriel Ene. Společnost vyvíjí, vyrábí a prodává hudební pořady pro televizi a rádio pro diváky ve věku od 25 do 59 let. Kanál bez moderátorů Deluxe Music odstartoval 1.4.2005 a technicky je dostupný pro 30 milionů diváků prostřednictvím kabelových a satelitních služeb v Evropě.

Od roku 2007 společnost také provozuje rozhlasovou stanici Radio Deluxe Lounge. V roce 2009 byl spuštěna televizní HD verze - Deluxe Lounge HD, která je poskytována i satelitním divákům satelitní služby Skylink. Tématické hudební kanály Deluxe Rock, Deluxe Soul a Deluxe Groove byly poskytovány v IPTV službě Entertain společnosti Deutsche Telekom. Vysílání těchto tří stanic bylo ukončeno.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články