Quantcast

Astra 2B ukončila poskytování služeb

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) dokončil migraci transpondérů ze satelitu Astra 2B na jiné družice, které jsou umístěné na orbitální pozici 28,2°E. Transpondéry za tento satelit převzaly satelity Astra 2A a Astra 1N. Druhá uvedená družice je na této pozici jen dočasně.

Parametry zmigrovaných transpondérů byly zachovány. Změnilo se jen pokrytí v okrajových částech Evropy - v severní a jihovýchodní Evropě. Přesunuté transpondéry obsahovaly jen zakódované programy v systému NDS Videoguard s výjimkou kmitočtu 12,207 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK na satelitu Astra 1N v prvním panevropském svazku. Tento kmitočet obsahuje FTA stanice Sky News (verze UK a Irsko), Pick TV, Pick TV +1, Community Channel a promo TV Highlights. V regionu střední Evropy (Česko, Slovensko) je příjem přesunutých transpondérů bezproblémový.

Astra 2B v současnosti neposkytuje žádné služby. Družice je na konci své očekávané životnost. Astra 2B byla vynesena v roce 1998 s očekávanou životností 14 let. Znamená to, že družice je na konci své předpokládané životnosti.

SES (Astra) na pozici 28,2°E chystá novou generaci družic Astra. Jedna z nich zde již pracuje - Astra 2F. Další družice Astra 2E a Astra 2G budou vyneseny letos a v příštím roce. Na pozici 28,2°E se později přesune z 19,2°E družice Astra 2C.





Reklama




Vybrané články