Quantcast

TV Pětka přestala vysílat

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Pětka přestala vysílat

Nová česká celoplošná televize Pětka dnes přerušila vysílání. Na její pozici v digitální terestrické síti 3, na satelitu Astra 3B (23,5°E) a v kabelových sítích je nyní černá obrazovka. Provozovatel televize je ve finančních problémech a není jisté, zda a kdy bude obnoven provoz.

TV Pětka začala vysílat 15.10.2012 jako nový celoplošný kanál zaměřený na českou zábavu. Ještě koncem roku 2012 se televize dostala do finančních potíží - původní investor televize Pětka Luboš Měkota měl kvůli vyšetřování kauzy Mostecká uhelná odstaven majetek. Od 1.2.2013 televize Pětka vysílala smyčku svých dříve natočených pořadů, nové relace nevysílala a řada zaměstnanců nedostala 2 měsíce výplatu.

O sesterskou metropolitní televizi TV Metropol má zájem vydavatelství Empresa Media, který dříve koupil TV Barrandov. Osud TV Pětka zatím není známý.

Na sociální síti se zástupci televize rozloučili s diváky. "A jsme vypnutý...děkujeme všem, kteří nás sledovali a drželi nám palce!," uvedli. Konec televize Pětka potvrdila i společnost Teléfonica, která program šířila ve své IPTV nabídce.

"Společnost 11 TV production, s.r.o. (subdodavatel společnosti Metropol TV, s.r.o.) na žádost společnosti Metropol TV, spol. s r.o. ukončila šíření signálu programu TV Pětka. Z toho důvodu není v současné chvíli na pozici 19 žádný vysílaný obsah," uvedla firma.





Reklama




Vybrané články