Quantcast

SES chystá pro rok 2014 dva nové satelity

| redakce | tiskobrázek k článku: SES chystá pro rok 2014 dva nové satelity

Satelitní operátor SES (Astra) chystá pro tento rok dva nové telekomunikační satelity. Oba přírůstky jsou naplánované pro první polovinu roku a pokryjí částečně či zcela evropské území.

První nový satelit plánuje lucemburská firma pro pozici 31,5°E. Půjde o družici Astra 5B, která bude vynesena z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany v březnu 2014. Astra 5B bude vybavena 40 transpondéry, které mají rozšířit transpondérovou kapacitu pro služby ve střední a východní Evropě a také v Rusku a zemích SNS.

Satelit Astra 2G bude vynesen během druhého kvartálu 2014 z kosmodromu Bajkonur (Kazachstán). Astra 2G bude zaparkována na pozici 28,2°E/28,5°E a poskytne pokrytí Velké Británie a Irska, Evropy, Středního východu a Afriky. Podobně jako Astra 2E a Astra 2F bude vybavena britským svazkem s omezeným pokrytím Evropy. Evropský svazek přinese široké pokrytí Evropy, včetně Česka a Slovenska.

SES chystá další dva satelity pro roky 2015 a 2016. Půjde o družice SES 9 (plánovaná pozice 108,2°E) a SES 10 (67°W). Družice mají zajistit pokrytí asijsko-pacifického regionu, resp. Latinské Ameriky.





Reklama




Vybrané články