Quantcast

SportItalia se vrací. Od 2. června v Itálii

| redakce | tisk

Po krátké přestávce z důvody změny vlastníka a problémy se řízením kanálu se na italský televizní trh vrátí sportovní stanice SportItalia. Stane se tak již 2. června 2014.

SportItalia je vlastněna společností Prima TV. Jde o společný podnik tuniského podnikatele Taraka Ben Ammara a egyptského podnikatele Naguiba Sawirise. Prima TV je také provozovatelem DVB-T multiplexu DFree v Itálii. V současné době je kapacita obsazena několika placenými kanály Mediaset Premium.

Projekt Sportitalia si vyžádá investici ve výši 6 až 8 milionů eur. Místo tří kanálů (SportItalia, SportItalia 2 a SportItalia 24) bude společnost provozovat jednu stanici SportItalia, která bude umístěna na programovou pozici 153 v rámci digitální pozemní televize (DTT) v Itálii. V současné době již probíhají jednání ohledně zařazení programu do nabídky placené televize Sky Italia a FTA/FTV platformy TivúSat.

V příbuzném vývoji italská mediální skupina Mondadori plánuje spustit televizní verzi své národní komerční rozhlasové stanice Radio 101. Program R101 TV bude dostupný po celé Itálii v DTT na pozici 66.

Italský producent tématických kanálů Sitcom se rozhodl snížit počet svých zaměstnanců o 80 procent a propustí 74 z 94 zaměstnanců. Tento krok je následkem neschopnosti Sitcom obnovit dlouhodobou smlouvu s provozovatelem pay-tv služby Sky Italia. Z toho důvodu jsou tématické stanice Alice, Marcopolo, Nuvolari a Leonardo nyní šířeny FTA v DVB-T a na satelitu (TivúSat), což přináší podstatně nižší výnosy.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články