Quantcast

Horor Film TV: Vítězem Noci hororožroutů je snímek Třída smrti

| redakce | tisk

Animovaný horor režiséra Pavla Soukupa Třída smrti se stal vítězem soutěžní přehlídky nezávislých snímků Noc Hororožroutů a získal Cenu Nosferatu. Na druhém místě se umístil horor Neusínej 2 v režii Romana Vojkůvky a třetí místo pak obsadil snímek režiséra Lukáše Bulavy Karbon.

Rozhodla o tom sedmičlenná porota odborníků na tento žánr v čele s českým „hororovým guru“ režisérem Markem Dobešem. Cena diváků připadla filmu Nebezpečný zájezd v režii Pjeera van Ecka.

Vítěz Ceny Nosferatu Pavel Soukup z ateliéru filmové a televizní grafiky Vysoké školy uměleckoprůmyslové získává od Horor Film TV finanční příspěvek 20 000 Kč na další filmový projekt,“ konstatuje Michal Hejč z této televize a dodává: „Zájem o přehlídku, stejně jako její kvalita předčily naše očekávání.“

Námětem Třídy smrti je záhada základní školy Rybnická. Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností, nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? Ve filmu Nebezpečná cesta tráví česká manželská dvojice idylickou dovolenou v rumunských horách. Nejsou však sami. Někdo je sleduje a číhá na ně nastražená past....

Do prvního ročníku soutěže vyhlášené televizní stanicí Horor Film TV přihlásili tvůrci celkem 15 snímků, z toho 14 hraných a jeden animovaný. Mohl se jí zúčastnit jakýkoliv autor krátkometrážním filmem s datem vzniku nejpozději v roce 2005 a ve stopáži od jedné do padesáti minut.

Horor Film TV, dostupná v českých a slovenských kabelových a satelitních televizních sítích, uspořádala přehlídku jako výraz uznání tvůrcům tohoto žánru s cílem zpřístupnit jejich tvorbu širší veřejnosti prostřednictvím televizní obrazovky.

zdroj: ČSFS





Reklama




Vybrané články