Quantcast

BSkyB za 7,2 mld USD převezme Sky Italia a Sky Deutschland

| redakce | tisk

Společnosti BSkyB a 21st Century Fox oznámily, že BSkyB získala od 21st Century Fox 100 procent akcií Sky Italia a také 57,4 procentní podíl ve Sky Deutschland. BSkyB, ve které 39,1% má sám Rupert Murdoch, bude světovým mezinárodním poskytovatelem placené televize, který poskytuje služby pro 20 mln klientů a sdružuje přední společnosti s placenou televizí ve třech ze čtyř největších trhů v Evropě.

Pokud bude transakce schválena, BSkyB bude mít 11,5 milionu zákazníků ve Velké Británii, 3,7 milionu v Německu a 4,8 milionu v Itálii s příslušnými příjmy 7,6 mld liber, 1,3 mld liber a 2,3 mld liber. BSkyB počítá s tím, že nová společnost bude mít velký potenciál pro růst v těchto zemích až o 97 mil domácností, z toho kolem 66 milionu si pořídilo placenou televizi.

21st Century Fox oznámila, že převede všechny akcie Sky Italia a její 57,4% podíl ve Sky Deutschland na společnost BSkyB, aby mohla vytvořit panevropského lídra placené televize Sky Europe. Výměnou za akcie 21st Century Fox získá od BSkyB kolem 9,3 mld dolarů, přičemž kolem 8,6 mld USD v hotovosti a 21% podíl BSkyB v National Geographic Channel International.

Po zdanění a dokončení všech elementů 21st Century Fox dostane 7,2 mld dolarů. Dohoda podléhá schválení regulátory trhu, schválení akcionáři BSkyB a obvyklým podmínkám.

zdroj: satkurier.pl, BSkyB





Reklama




Vybrané články