Quantcast

Ruský mediální zákon se mění

| redakce | tisk

Navrhované změny ruského mediálního zákona byly schváleny a podepsány ruským prezidentem. Pro zahraniční vlastníky ruských mass médií zákon snižuje maximální možný podíl z 50% přímého na 20% přímého nebo nepřímého vlastnictví. Platí pro stávající i budoucí vlastnické struktury.

Legislativa vstoupí v platnost 1.1.2016 a ruští majitelé držící prostřednictvím off-shore holdingových struktur budou mít až do ledna 2017 čas se přizpůsobit novému zákonu.

Tato změna se týká i nezávislé mediální společnosti CTC Media Inc, ve které švédská mezinárodní skupina MTG (Modern Times Group) drží 37,9 procentní podíl. Tato změna ovlivní také MTG, která je provozovatelem zábavních kanálů šířené v ruských kabelových a satelitních platformách a má také podíl v satelitní platformě Raduga TV.

MTG také pracuje samostatně s vlastními finančními a právními poradci a rozhoduje se o tom, jaká budou přijata opatření, v ruských podnicích. Činnosti bude konzultovat s dalšími mezinárodními vlastníky médií a investorů, kterých se dotkne změna zákona.

zdroj: MTG





Reklama




Vybrané články