Quantcast

Neterra zredukovala nabídku na 4W

| redakce | tisk

Bulharský operátor Neterra výrazně omezil svoji programovou nabídku na satelitu Amos 2 na pozici 4°W. Z původních dvou DVB-S2/QPSK multiplexů nejprve vypnul jeden a nyní i druhý. Nově spustil mini paket s jediným programem.

Neterra původně testovala svoji DTH platformu "W4" na kmitočtech 10,890 GHz, pol. H a 10,925 GHz, pol. H. Oba tyto původní muxy skončily a byly nahrazeny novým mini paketem, který obsahuje jediný program - Spark CEE zakódovaný systémem Panaccess.

nové technické parametry:

• Amos 2 (4°W), freq. 10,876 GHz, pol. H, SR 7500, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK, CA Panaccess

Důvody redukce programové nabídky Neterra na pozici 4°W nejsou známé. Na oficiálních stránkách provozovatele je stále umístěna informace o chystané DTH službě. Možným důvodem je rozhodnutí společnosti neprovozovat platformu s ohledem na situaci na bulharském trhu.

Připomeňme, že Neterra se původně dohodla se skandinávským operátorem Telenor Satellite Boradcasting (TSBc) na transpondérovou kapacitu na družici Thor 6 (0,8°W). Zde skončila a začala testovat na pozici 4°W.

Na bulharském trhu dříve působila platforma Satellite BG, se kterou spolupracoval vlastník platformy Skylink. Satellite BG před 1,5 rokem ukončila činnost. Na bulharském satelitním trhu se nedávno objevil další hráč - Mtel. Nová DTH služba se vysílá z kapacit satelitu Eutelsat 16A (16°E).





Reklama




Vybrané články