Quantcast

Do Médea Group a vydavatelství Empresa Media vstupuje investiční skupina CEFC

| redakce | tisk

Jedna z největších soukromých čínských a světových investičních společností CEFC China Energy Company Limited se stává strategickým partnerem největší tuzemské komunikační skupiny Médea Group a čtvrtého největšího mediálního koncernu v ČR společnosti Empresa Media, která v ČR provozuje televizní skupinu Barrandov, je významným vydavatelem periodického tisku a provozuje elektronický deník.

Společnosti CEFC China Energy Company Limited na straně jedné a Empresa Media a Médea Group na straně druhé podepsaly smlouvu o strategické spolupráci, na základě nichž CEFC kapitálově vstupuje do společností MÉDEA GROUP a EMPRESA MEDIA.

V rámci uzavíraného partnerství získá společnost CEFC minoritní podíl ve zmíněných společnostech. V rámci tohoto partnerství bude CEFC působit jako strategický a finanční partner a dosavadní jediný majitel společností Médea Group a Empresa Media, Mgr. Jaromír Soukup, bude partnerem, který bude řídit obchodní, mediální a provozní aktivity společného uskupení.

CEFC je zcela mimořádně silným finančním a strategickým partnerem a partnerství s ním umožní další rozvoj naší mediální skupiny. Již v průběhu léta televizní skupina Barrandov významně zvýšila svůj podíl na trhu a partnerství s CEFC nám umožní další rozvoj naší televize, tiskových i dalších médií. Zároveň budeme posilovat naše postavení na trhu elektronických médii s ohledem na technologický náskok a know-how CEFC. A také touto cestou získáváme partnera, o kterého se můžeme opřít i při posilování naší pozice na trhu nákupu a prodeje reklamního prostoru v médiích a v dalších marketingových službách pro naše klienty. CEFC je soukromou společností, jejíž vize jsou mi velmi blízké a sympatické. Na partnerství s CEFC se velmi těším,“ říká předseda představenstva společností Barrandov Televizní Studio, Empresa Media a Médea Group, Mgr. Jaromír Soukup.

Jsme velice rádi, že se nám podařilo dosáhnout dohody s partnery takové velikosti a významu, jako jsou Médea Group a Empresa Media. Pevně věříme, že díky naší spolupráci se pozice na trhu v případě koncernu Médea Group upevní a v případě Empresa Media dále poroste, a společně navážeme na úspěchy, kterých náš partner již dosáhl. V obou společnostech vidíme velký potenciál, stejně tak máme velkou důvěru ve stávající management. Máme také velký respekt k vyspělosti mediálního trhu v České republice a chceme napomoci jeho dalšímu rozvoji a vývoji,“ řekl Chan Chauto, prezident CEFC.

zdroj: Medea





Reklama




Vybrané články